Efsane futbolcular Çorum'da

‘Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor’ projesi bugün Çorum'da gerçekleşiyor.

11 Eylül 2018 Salı 23:14
Efsane futbolcular Çorum'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği ve gençler tarafından büyük ilgi gören ‘Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor’ projesi bu yıl da devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı yetkililerinin de katılımı ile bugün Çorum’da gerçekleştirilecek programda gençler aktif futbol hayatına efsane futbolcular Ali Gültiken, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin ile beraber vakit geçirme fırsatı bulacak.

Programda ayrıca gençlerin spora karşı ilgilerinin artırılması, spora teşvik edilmesi, gençlerin sosyalleşmesi ve Ceza ve İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutuklu bulunan gençlerin sosyal rehabilitasyonuna katkı sunulması amaçlanıyor.

Programın ilk gününde, efsane milli futbolcular, gençlerle bir panelde buluşacak ve aktif spor hayatları süresince sahip oldukları tecrübeleri paylaşacaklar. Panelin ardından şehir merkezinde futbolcular halkla bir araya gelecekler ve ardından amatör spor kulüpleri ve gençlik merkezi üyesi gençler ile efsane futbolculardan oluşan karma takımlar bir gösteri maçı oynayacaklar.

Programın ikinci gününde ise efsane futbolcular Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlü gençlerle bir araya gelecekler. Cezaevinde gerçekleştirilecek programda da futbolcular düzenlenecek bir panelde tutuklu ve hükümlü gençlerle bir araya gelecek ve bir gösteri maçı yapacaklar. Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilecek programın, tutuklu ve hükümlü gençler için unutulmaz bir hatıra olmasının yanında, onların sivil hayata intibaklarına, dezavantajlılık durumlarının belli ölçüde normalleşmesine de katkı sağlanması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 12.09.2018 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165