Federasyon hazır, ya Belediye?

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Çorum Belediyesi’nin hizmete sunduğu binicilik tesisi hakkında önemli mesaj verdi.

20 Haziran 2022 Pazartesi 22:03
Federasyon hazır, ya Belediye?

MUSTAFA DEMİRER

Türkiye Binicilik Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan müsabakalardan birisini hafta sonu Çorum’da gerçekleştirildi. Atahan Atlısporlar Kompleksi’nde düzenlenen yarışmalara sporcuların yanı sıra şehir dışından çok sayıda katılım oldu.

Müsabakaların açış konuşmasını yapan Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Çorum Belediyesi’nin hizmete sunduğu binicilik tesisinin çok kıymetli, ulusal standartların üzerinde bir tesis olduğunu belirtirken, söz konusu tesisin zeminiyle ilgili iyileştirmeler yapılması halinde federasyonun düzenleyeceği unvan kupalarının Çorum’da yapılabileceğini ifade etti. Federasyon Başkanı Tuncer, “Binicilik branşında bölgenin lokomotifinin Çorum olmasını istiyoruz.” dedi.

Çorum Belediyesi gerek profesyonel futbol takımına gerekse kurum içi ve dışı amatör spor ve sporculara imkanları ölçüsünde destek veriyor. Binicilik sporu bu desteklere dahil edilebilir.

FEDERASYON BAŞKANI: 'BİNİCİLİKTE ÇORUM LOKOMOTİF OLSUN'

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer'in, Çorum'u binicilikte bölgenin lokomotifi yapma isteğini dillendirmesi önemli. Bu isteğe  yerelden güçlü bir karşılık verilmesi daha önemli.

Yine federasyon başkanının deyimiyle, ulusal standartların üzerinde gördükleri binicilik tesisinin  zemininin  iyileştirmesinin yapılarak Türkiye genelinden katılımla yapılacak bir çok yarışmaya kentin ev sahipliği yapmasının önü açılabilir.

ÇORUM’DA YARIŞTILAR

Türkiye Binicilik Federasyonu faaliyet takviminde yer alan  Ahalteke Atlıspor Kulübü ve Atahan Atlısporlar Kulübü  müsabakaları geçtiğimiz hafta sonu Atahan Atlısporlar Kompleksi’nde düzenlendi.

40 SPORCU KATILDI

6 farklı branşta Türkiye'nin farklı bölgelerinden 40 sporcunun katılımı ile gerçekleşen yarışmalarda Çorum’u temsil eden 12 sporcu toplamda dört birincilik, üç ikincilik ve üç üçüncülük kazanarak kupaların Çorum’da kalmasını sağladı.

ŞEHİR DIŞINDAN ÇOK SAYIDA SPORSEVER GELDİ

Müsabakalara Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehir dışından çok sayıda spor sever katıldı.

ULUSLARARASI STANDARTTA TESİS, AMA…

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Çorum'a kazandırılan atlı spor tesisinin çok kıymetli ve ulusal standartların üzerinde olduğunu, zeminle ilgili yapılacak iyileştirmeler sonrasında  federasyonun düzenleyeceği unvan kupalarının Çorum’da yapılabileceğini, binicilik branşında bölgenin lokomotifinin Çorum olmasını istediklerini söyledi.

ATAHAN ATLISPOR’A ÖVGÜ

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, kurulduğu günden bu yana başarılı hizmetler sunan Atahan Atlısporlar Kulübü’nün Binicilik Federasyonu’nun 56 Federe Kulübü’nden birisi olduğunu hatırlattı.

BİNİCİLİK SPORUNA DESTEK SÖZÜ

Atahan Atlısporlar Kulübü’nden yapılan açıklamada ise “Binicilik Sporuna olan sevdamızla hareket ederek çıktığımız yolda ata sporumuz olan biniciliği gençler arasında yaygınlaştırmak, binicilik sporuna ulusal ve uluslararası arenada belirli bir seviyeye getirmek için gayretle inançla ve azimle sevdamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda başta antrenörlerimize, sporcularımıza, velilerimizi teşekkür ediyoruz.  Bizi ve binicilik sporuna katkılarını esirgemen tüm herkese teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 21.06.2022 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Külcü 2022-06-21 13:46:39

Külcü

Avatar
Hitit19 2022-06-22 15:48:22

Tebrik ederim. Sayın Başkan da gereken desteği verecektir umarım.