Geleceğin şampiyonlarını ağırladılar

Yeni kurulan Atasporu Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği, minik şampiyon adaylarıyla Esmahal’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

09 Ocak 2020 Perşembe 20:50
Geleceğin şampiyonlarını ağırladılar

Yeni kurulan Atasporu Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Uğur Çadır ve güreş antrenörleri, minik şampiyon adaylarıyla Esmahal’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Dernek Başkanı Uğur Çadır, minik güreşçileri tebrik edip, spor ve okul eğitimlerinde başarılar diledi.

Sağlık ve pozitif kişilik kazanımında sporun önemine dikkat çeken Başkan Çadır, Çorum'da güreşin alt yapısını oluşturmakla işe başladıklarını, bundan sonraki bütün çalışmalarda sporculara maddi ve manevi destek sağlayacaklarını ifade etti.

Çocuklarını güreşle buluşturan ailelere teşekkür eden Çadır, şöyle dedi; “Derneği kurmamızın amacı, Türkiye’mizin yüz akı olmuş avrupa, dünya, olimpiyatlarda altın madalyalar kazanmış, İstiklal Marşımızı okutmuş ata sporumuz güreşe hizmet etmektir. Yiğidin harman olduğu Çorum'da şampiyonlar çıkmıştır. Şampiyonlarımızın sayılarını artırarak şehrimize, ülkemize hizmet etmektir. Güreşin kaynağı zeki ve yetenekli çocuklarımızı yetiştirmekle başlıyor. Özellikle yatılı bölge ilköğretim okullarında okuyan bazı öğrencilerimiz var. Günümüz şampiyon güreşçilerinin geçmişini incelediğimizde çocuğun güreşe erken yaşta başlayarak pedagojik bir eğitim ve antrenman sürecinden geçtiğini görürüz. Çocuk bu yaşta ve dönemde hem spora kanalize olma, alışkanlık kazanma, hem öğrenme, hem oynama, hem hareket ihtiyacını karşılama şeklinde gelişimini sürdürecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.