Görüntü muhteşem de…

Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün paylaşımı bize o dönemi hatırlattı...

18 Mayıs 2023 Perşembe 14:47
Görüntü muhteşem de…

Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz hafta Çorum FK’nin şampiyonluk maçı vesilesiyle şehir stadına giderek ilk kez maç izlediğini söyledi.

‘ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ’

Başkanlığı döneminde 15 bin kişi kapasiteli Çorum Şehir Stadı’nı belediye kaynakları ile yaptıran Külcü, en iyi stadyum projesi yarışmasında ödüle layık görülen stadın muhteşem cazibesinden etkilendiğini vurguladı.

İşte Külcü’nün o paylaşımı:

“Salı günü, Belediye Başkanlığımız döneminde şehrimize kazandırdığımız, en iyi stadyum proje yarışmasında ödüle layık görülen şehir stadımıza ilk kez giderek maç izledim..

‘MUHTEŞEM BİR BÜYÜSÜ VARDI’

Stadyumun muhteşem bir büyüsü vardı. Şampiyonluğa inanmış taraftarların heyecanı ile bütünleşince ortaya çıkan coşku unutulmazdı.

‘HAYATIMIN EN MUTLU GÜNLERİNDEN BİRİ’

Hayatımın en mutlu günlerinden birisiydi. Bize bu mutluluğu yaşatan başta Kulüp Başkanımız Oğuzhan Yalçın kardeşim başta olmak üzere, teknik heyet, futbolcularımız, taraftarımız ve destek olan herkesi gönülden tebrik ediyorum.  Ancak hayal edenler başarabilir, nice şampiyonluklara…”

HABER-YORUM/MUSTAFA DEMİRER

O DÖNEMİ HATIRLARSAK…

Eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı TOKİ aracılığıyla çok sayıda şehre (yaklaşık 40) merkezi hükümet kaynaklarıyla stadyum projesi başlattı. Külcü, diğer iller gibi bakanlık marifetiyle stat yapmayı tercih etmedi.

Bu kapsamda eski stadyum, Atatürk Spor Salonu ve sentetik sahaların yerine yapmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol imzaladı. Çevre yolu Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çok yakın mesafede yeni şehir stadı inşaatı başlatıldı.

NELER YAPILDI?

Külcü, yine İskilip yolu üzerine maliyetlerin yüksekliği nedeniyle 2 bin kişi kapasiteli spor salonu düşündü, itirazlar üzerine kapasiteyi 3 bin 500’e çıkardı. Diğer sentetik sahalar, tenis kortları için de alternatif alan tespiti yapıldı.

Külcü, tüm bunları planlarken, eş zamanlı olarak devraldığı eski stadyum ve müştemilatındaki yaklaşık 60 dönüm alanı 20-25 katlı konut imarına açtı. Ancak görevini bırakınca önemli bir bir bölümü tamamlanan şehir stadı ile inşaatı neredeyse yeni başlayan 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu yarım kaldı.

YENİ BELEDİYE YÖNETİMİ NE YAPTI?

Yeni dönemde Halil İbrahim Aşgın başkanlığında iş başına gelen belediye yönetimi, önce yeni yarım kalan şehir stadının eksiklerini tamamladı. İşletim maliyetini hesap ederek yeni stadyumu hemen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretti. İskilip yolu üzerinde inşaatı tamamen duran spor salonunu Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarıyla bitirilmesinde ısrarcı oldu. Bakanlık inşaatı devraldı, kendi imkanlarıyla salonu yeniden ihale ederek hizmete hazır hale getirdi.

ÇORUMLU KÜLCÜ’YE NEDEN İTİRAZ ETTİ?

Çorumlu o dönemde Külcü’nün yeni stadyum yapmasına değil, hastanenin dibine inşa etmesine itiraz etti. Çevre yolunun ve şehir içi trafiğinin kaos yaşamasına engel olmak istedi. İskilip Yolu üzerine spor salonu yapılmasına değil, merkezi yerde bulunan Atatürk Spor Salonu’nun yıkılması girişimine karşı durdu. Neredeyse o günün birim fiyatları ile 100 milyon lirayı aşan yeni stadyumun belediye kaynakları ile değil, merkezi hükümet tarafından yapılmasını arzu etti.

GÖKDELENE KARŞI ÇIKTI

Ve Çorumlu Şehir içi trafiğinde bugün yaşanılan kargaşayı ve kışın ciğerlerimizde hissettiğimiz hava kirliliğini önceden hesap ederek eski stadyum ve müştemilatının gökdelen imarına açılma kararına tepki gösterdi. Külcü, yoğun kamuoyu baskısı üzerine bölgenin imarında kat sayısını düşürecek yeni bir imar revizyonuna gitmek istedi.

KÜLCÜ NEYİ HESAP EDİYORDU?

Esasında Külcü, yeni spor tesislerine harcayacağı parayı eski stadyum alanının imara açılmasından elde edilecek kaynakla fazlasıyla karşılayacağını ve yeni hizmetlerin kapısını aralayacağını öngördü. Şehrin trafik, hava kirliliği gibi önemli problemlerini göz ardı ederek kimseyi dinlemedi. Yapmak istedikleri bazı çevrelerin övdüğü o muazzam (!)  şehircilik vizyonunu da yakışmadı.

Neticede, bugün geldiğimiz noktada evdeki hesap çarşıya uymadı.

Son Güncelleme: 18.05.2023 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SORUMLU 2023-05-18 16:22:57

ADAM YAPAR ABİ. HEP DİYORUM BAĞIMSIZ ADAY OLSUN KESİN KAZANIR

Avatar
Ahmet N 2023-05-18 16:52:43

Kesinlikle bağımsız aday olmalı. Her türlü alır. Şimdiki de anca onun projelerini çalar.

Avatar
keykavus 2023-05-18 16:41:51

külcü çorum'un gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanıdır.

Avatar
vatandaş 2023-05-18 19:39:36

Keşke yeni yapılan stadyum 22 bin kişilik olsaydı. 2. lig için yapılan 15 bin kişilik stadyum Çorum Fk nın 1. lige çıkması ile ihtiyaca cevap vermeyecektir. İleride süper lige çıkıldığı zaman bir çok futbol sever stadın dışında kalacaktır.

Avatar
Salih 2023-05-18 19:38:02

Allah senden razı olsun Külcü Başkanım.Keske kalsaydın.Corum cok sey kaybetti çok.Çorum halkına sorum o stadı sayın külcü yapmasaydı hükümet yapar mıydı?Yapmazdı.Sonucta da Çorum Fk şampiyon olamazdı.Yatın kalkın Sayın Külcüye dua edin dua.Benden yana hakkım helali hoş olsun.Bağımsız adaylığını koysun kesin kazanır.

Avatar
Vatandaş 2023-05-19 08:09:08

Onu bunu geçin kardeşim belediye başkanlığı dönemimde güzel hizmetler yaptı syn külcü. Ondan sonra gelenler hazıra kondular. Külcü'nün en az iki dönem daha bu şehre hizmet etmesi için başkan olması lazım. Aşgın da mümkünse Üniversiteye dönsün. Kahir ekseriyet muzaffer külcü diyor.

Avatar
Mehmet 2023-05-18 16:36:51

Halil ibrahim başkanın çalışmaları çok iyi sonraki dönemde de başkan olarak kalmalı

Avatar
Efsane 2023-05-18 18:45:10

Ya şu herifi ikide bir gündem olsun diye haber yapmayın hikayeden işlerle kendini göstermeden yapamıyor. Su Ateş Ateşin su olduğu dönemde bunlardan çok var