'Herkes işine baksın'

Bir kaç gündür gündemde olan yeni şehir stadı ile ilgili Çorum Belediyesi suskunluğunu bozdu.

01 Ekim 2020 Perşembe 14:38
'Herkes işine baksın'

Çorum Belediyesi yeni şehir stadının toplam maliyetine ilişkin yapılan spekülasyonlara yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Çorum'da bir kaç gündür eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve CHP'li Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz'ın paylaşımları ile gündemde olan Çorum yeni stadı ile ilgili son dakika açıklaması Çorum Belediyesi'nden geldi. "Biz işimize bakıyoruz, herkes de işine baksın' gibi sert ifadelerin yer aldığı açıklama şöyle:

'SON DERECE MUHTEŞEM BİR STAT'

“Son derece modern bir stadyumunun Belediyemiz tarafından Çorum’umuza kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizi TFF 2. Lig’de temsil eden Çorum FK takımımız sezonun ilk maçını bu muhteşem stadyumda oynamış, yeni şehir stadyumumuz spor otoriteleri başta olmak üzere taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştır.

Belediyemiz tarafından eğitime, sosyal ve kültürel hayata, alt ve üstyapıya çok önemli yatırımlar yapıldı. Çorum’un artan nüfusu, gelişen yapısı, büyüyen ekonomisi, gençlerin spora olan ilgisi nedeniyle bu alanda da bir yatırım yapılmasını mecbur kılıyordu. Hem ilimizde sporun teşviki hem de sporun şehrimizin tanıtımına yapacağı katkılar düşünüldüğünde spor alanındaki yatırımların önemi daha iyi anlaşılacaktır.

'TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederken, şehrimize çok yakıştığına inandığımız bu muhteşem eserin ilimize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetlerinde görev alan spor bakanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. AK Parti belediyeciliğinin tüm yatırımlarına ve hizmetlerine sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle birkaç gündür stadyumun maliyetiyle ilgili yerel ve yaygın basında bilgi kirliliği oluşturarak hemşehrilerimizi, kamuoyunu yanıltmaya yönelik yersiz açıklamalara cevap verme ihtiyacı hâsıl olmuştur. Boş tartışmalarla kamuoyunu oyalamaya kimsenin hakkı olmadığına inanıyoruz. Stadyumla ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşıyoruz.

YENİ STADIN MALİYETİ

Yeni şehir stadyumu 14 Ocak 2016 tarihinde KDV hariç 59 Milyon 900 Bin TL bedelle ihale edilmiş olup yüklenici firma ile 19 Nisan 2016 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Yeni Stadyum inşaatı ihale şartnamesine göre 10 Temmuz 2018 tarihinde, sonrasında verilen süre uzatımı ile birlikte 30 Kasım 2018 tarihinde tamamlanıp Çorum Belediyesi’ne devredilmesi gerekiyordu. O dönemki ekonomik nedenler ve 2020 başında meydana gelen COVİD-19 pandemi sürecinde yüklenici firmanın ürün ve işçilik temini noktasında yaşadığı zorluklar, stadyumun tamamlanamamasına neden olmuştur.

Belediye Başkanımız Sayın Dr. Halil İbrahim Aşgın, göreve geldikten sonra stadyumla ilgili yaşanan belirsizliği bir an önce gidermek ve stadyumu Çorum’a kazandırmak için yoğun bir mesai harcamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile stadyum konusunda yaptığı görüşme belirsizliği ortadan kaldırmış, stadyumun bir an evvel tamamlanıp Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi sürecini hızlandırmıştır. Bu süreç geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol ile tamamlanmıştır.

Toplam maliyeti 82 Milyon 928 Bin 824 TL olan stadyum inşaatının başlamasından bugüne kadar Belediyemiz tarafından KDV ve fiyat farkı dahil 81 Milyon 125 bin 399 TL ödeme yapılmıştır. Bu rakama 72 bin m2’lik arsa bedeli dahil değildir.

Bakanlığa devri ile küçük çaptaki eksiklikleri giderilen 15 bin kişilik bu muhteşem stadyum, 20 Eylül Pazar günü Çorum FK-Manisa FK arasında oynanan sezonun ilk maçıyla hizmete açıldı. Maç oynamaya mani olmayan diğer eksiklikler de giderilmektedir.

Başarılı bir sezon geçireceğine inandığımız Çorum FK, inşallah sezon sonunda 1. Lige çıkma başarısı gösterecektir. Çorum’umuzun tek profesyonel futbol takımı olan Çorum FK’ya da bu vesileyle başarılar diliyoruz.

'GEREKSİZ TARTIŞMALAR HİZMETİ ENGELLEME ÇABASIDIR'

Çorum’a ve Çorum halkına faydası olmayan gereksiz tartışmalar bu şehre hizmet edenleri/etmek isteyenleri engelleme çabalarıdır, hizmet edenlere büyük bir haksızlıktır. Çorum Belediyesi’nin tüm yatırımları ve projeleri kıymetlidir. Hiç kimse Belediyemizin yatırımlarını değersizleştiremez. Değersizleştirmek haddi de değildir. Daha iyisini bulmak için tartışmak ayrıdır, değersizleştirip Çorum’un kazanımlarını yok sayıp siyaset malzemesi haline getirmek ayrıdır.

Biz işimize bakıyor, Aşkla Çalışıyoruz. Herkes de işine baksın."

Son Güncelleme: 04.10.2020 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alp 2020-10-01 14:52:06

Belediye binası için neyi bekliyorsunuz?yine kime topu atacak sınız?

Misafir Avatar
Çorumlu 2020-10-01 15:34:19 @Alp

Herifler Parasını Alamadığı İçin Yaptığı Yalıtımı sökerek aynı zamanda İskeleyi de söküp gittiler..

Beğenmedim! (1)
Avatar
Aşkla 2020-10-01 15:16:37

O kadar parayi harcayin , yandaşa peskeş çekin sonra da "Biz işimize bakıyor, Aşkla Çalışıyoruz. Herkes de işine baksın." deyin. Sonra da ulke pandemi surecine girince iban paylasip , vatandastan para toplayin Sizin tek aşkiniz para. Elbet birgun bunlarin hesabini verirsiniz.

Avatar
Mertçe 2020-10-01 15:38:27

Sana diyor eski başkan Külcü. Diyor ki başkan Aşgın;sen kimsin açıklama yapıyorsun sen başkanlıktan alınmadın mı sana mı düştü belediyeyi savunmak sen işine bak Külcü diyor? Anladın mı Külcü

Avatar
VATANDAŞ 2020-10-01 15:11:15

belediye binası, yeni tapu binası, iş-kur binası, kapalı spor salonları bu binalar inşaatlar hep yarım.

Avatar
Mertçe 2020-10-01 16:56:10

Kamilcim sen aslında bu denli nazik bir açıklamayı haketmiyorsun ama mevcut başkan varken eski başkan açıklama yapıyorsa bu arada 2 gün bekleyip mevcut başkan açıklama yapıyorsa sen ne anlarsın Artı senin gizlice savunmaya çalıştığın eski başkanın önce sende yardımcı olda neden görevden alındığını bir açıklasın. Çokta zorlama kendini ben anladım senin derdini umarım iyileşirsin

Avatar
Kamil 2020-10-01 16:47:52

Seni rahatsız eden ne. sen galiba okuduğunu düz anlayan göndermeleri anlayamayan yada anlamak istemeyen Külcüsevenmisin sana ha gayret senin işinde zor nereye kadar değil mi?

Avatar
Recep 2020-10-01 15:26:59

Herkes işine baksın, 2018 yılı sonunda bitmesi gereken işler: stadyum, kapalı spor salonu, belediye binası, recep tayyip Erdoğan caddesi vs.
2020 yılı biten işler: RTE caddesi, stadyum,
2023 yılına bitecek, belediye binası, kapalı spor salonu,

Avatar
Ötede oyna Kamillll! 2020-10-01 17:46:04

Kamil Bey sen diğer haberlere bak bu haber sana ağır geldi Habercim19 sizde lütfen Kamil'in anlayacağı haberler yapın. Külcü'yü savunmak sana mı kaldı

banner165