İşte Gençlik ve Spor’un karnesi

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yatırım ve hizmetlerini özetledi.

08 Eylül 2022 Perşembe 20:32
İşte Gençlik ve Spor’un karnesi

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yatırım ve hizmetlerini özetledi.

ÇORUM VE İLÇELER

Gençlerin iyi yetiştirilmesinin önemine değindikten sonra son kent merkezi ve ilçelere yapılan gençlik ve spor yatırımlarını detaylandırdı.
Kavuncu, söz konusu yatırımlarla ilgili şu bilgileri aktardı:

GENÇLER İÇİN HER ŞEŞ DÜŞÜNÜLMÜŞ

“Çorum merkez ve ilçelerimize Gençlik ve Spor kapsamında; Çorum Şehir Stadyumu (bakım, onarım, ekipman), 7 yüzme havuzu (Yarı olimpik ve mahalle), 2 spor salonu, 19 futbol sahası (bazılarında yüzey değişimi, tribün, soyunma odası mevcut), 3 Gençlik Merkezi, Kitap Kafe, Basketbol ve Voleybol sahaları yapılarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu yatırımların toplam maliyeti ise 56.545.275.00 TL’dir.

İlimiz genelinde 2 Gençlik Merkezi, 3 Saha değişim ve dönüşümü, 1 Spor Salonu, 1 Güreş Salonu, 1 Futbol Sahası, 1 Basketbol ve Voleybol Salonu, 1 Soyunma Salonunun yapımına devam edilmektedir. Yapımı devam eden bu yatırımların ise toplam bedeli 91.276.303.00 TL’dir.

5 Tenis Kortu, 7 Futbol Sahası, 4 Basketbol ve Voleybol Sahası, 1 Spor salonu, 1 Paten Pisti, 1 Spor Lisesi Kompleksi, 1 Gençlik Merkezi, 1 Yüzme Havuzu, 1 Sporcu Eğitim Merkezi ve 1 Masa Tenisi Eğitim Merkezinin ise ihale süreçleri devam etmektedir. Bu yatırımlarımızın toplam bedeli ise 108.080.087.00 TL’dir.

2 Futbol Sahası, 1 Tenis Kortu, 1 Yüzme Havuzu, 2 Soyunma Salonu, 2 Tribün, 4 Badminton Sahasının planlama çalışmaları devam etmektedir. Planlama aşamasındaki bu hizmetlerin ise toplam yatırım bedeli 10.430.489.00 TL’dir.
Sadece 2022 yılı içerisinde KYK yurtlarımıza yapılan bakım ve onarım çalışmalarına 2.110.000,00 TL harcanmıştır. Spor Tesislerimizde 10.000.000.00 Tl’lik bakım ve onarım çalışması devam etmektedir.

TOPLAM YATIRIM BEDELİ

Ülkemizin geleceğini kendilerine emanet edeceğimiz, gerçek beka meselemiz gençlerimiz için Çorum da son dönemde yapılan yatırım ve hizmetlerin (tamamlanan, devam eden, ihale aşamasında olan ... ) toplam bedeli ise 718.961.665.00 TL’dir.

RAKAMLARLA AK PARTİ ÖNCESİ VE SONRASI

Bunların yansıra Çorum’da AK Parti öncesi 1 KYK yurdunda  kapasite sadece 1040 iken, Ak Parti dönemimizde, 8 KYK yurdumuzda 6702 öğrencimize adeta 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunulmaya devam etmektedir. Bu yıl hamdolsun Çorum’da tercih eden bütün öğrencilerimiz KYK yurtlarına yerleştirilmiştir. Yedekte kayıt bekleyen öğrencimiz bulunmamaktadır.
Dıger taraftan Çorum’da 8 tane Gençlik Merkezimiz gençlerimizin emrine amadedir. Sosyal, sanatsal, sportif ve barınma gibi imkânları sağlayacak modern tesislerden gençlerimizin en iyi şekilde yararlanabilmeleri için elbirliğiyle çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de her alanda Çorum’a daha büyük yatırımlar yapmak, daha büyük projeler kazandırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet ve eser siyaseti şiarımızla her geçen gün çıtayı yükseltmeye ve ilimiz ve ilçelerimizi bölgemizin spor adına yıldızı parlayan şehirlerden biri yapmaya gayret ediyoruz.

13 MİLYON GENÇ

Milletlerin ülkelerin en büyük servetleri, sadece yeraltı, yerüstü zenginlikleri, köprüleri barajları değildir; en büyük servetleri iyi yetişmiş donanımlı, nitelikli genç nesilleridir. Milletlerin asıl gücü; sadece topu, tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençliğidir. Ülkemiz Avrupa'nın en genç ülkesidir ve 13 milyona ulaşan genç nüfusumuz, Avrupa Birliği üyesi 20 ülkenin nüfusundan daha fazladır. Bu anlamda çok az ülkenin sahip olduğu bu potansiyelle dünyada dengeleri değiştirebilecek çok değerli bir hazineye sahibiz.

KÜLTÜR VE MEDENİYETİN İNŞAASI

“Bir Çocuk Yetişir Dünya Değişir.” anlayışıyla kültür ve medeniyetimizin ihyası ve inşası için en büyük servetimiz olan gençlerimizi yetiştirmeyi öncelikli ve en önemli vazifemiz olarak görüyoruz. Gençlerimiz, hem istiklâl ve istikbâl mücadelesinin birer neferleri hem de büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarlarıdır. Ülkemizin geleceğini farklı şekilde hem inşa hem de ihya edecek gençlerimizdir. Bir asır önce milli mücadelemizin kahramanı olan gençlerimiz, bugün de milli ve yerli ekonomimizin, sanayimizin, teknolojimizin, kültür ve sanatımızın mucitleri olacaklardır.

YARINLARIN TEMİNATI

Gençlerimizi ülke yönetiminde söz sahibi yapan, her fırsatta gençlerimizle bir arada olan, gençlerimiz için her gün yeni bir hizmeti-kolaylığı hayata geçiren gençliğin lideri Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan gençlerimizin her daim yanında oldu ve olmaya da devam etmektedir. Sn. Cumhurbaşkanımız yarınlarımızın teminatı gençlerimizi spordan sanata, bilimden siyasete kadar her alanda destekleyen reformlara imza atmıştır.  AK Parti iktidarlarımız döneminde, gençlerimizin umutlarını güçlendirecek tarihi adımlar atılmıştır. Cumhuriyet tarihinin en büyük gençlik yatırımları son 20 yılda yapılmıştır. Ak Parti iktidarımızda, 20 yıldır yapılan her yatırım, atılan her adım yarınlarımızın emanetçisi gençlerimiz içindir. Zira sağlam kökler üzerinde yetişecek, yükselecek gençlerimiz, güçlü ve büyük Türkiye’yi 2053 ve 2071 vizyonlarımıza ulaştıracak yegâne güçtür.

NEREDEN NEREYE GELDİ?

Bu süreçte ülkemiz bir baştan bir başa gençlik yatırımlarıyla donatılmıştır. Gençlik merkezi sayımız 9’dan 412’ye çıkarılmıştır. Spor tesisi sayımız 1.575’den 4 bin 133’e yükseltilmiştir. Yükseköğrenim yurt yatak kapasitemiz AK Parti öncesi 182 binden, Ak Parti döneminde 800 yurtda 825 bin kapasiteye ulaşılmıştır. Bu rakam dünyada 36 ülkenin toplam nüfusundan daha fazladır. Yükseköğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencileri için aylık 45 liradan 850 liraya, yüksek lisans öğrencileri için aylık 90 liradan 1700 liraya, doktora öğrencileri için aylık 135 liradan 2550 liraya yükseltilmiştir. Onlara daha iyi imkânların sunulması için çalışmalarımız devam edilmektedir. Gerçek beka meselemiz olan gençlerimiz için ne yapsak azdır.

81 İLDE BÜYÜK VE ÖNEMLİ ESERLER

Ülkemizin 81 vilayetinde olduğu gibi vatanına, milletine, devletine, kadim değerlerine ölesiye bağlı insanların yaşadığı, yiğidin harman olduğu Anadolu Kaplanı Çorum da, bu dönemde her alada olduğu gibi Gençlik ve Spor alanında çok büyük ve önemli da eserler ve hizmetlere kavuşmuştur.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Çorum’umuza, kazandırılan bu tarihi yatırım ve hizmetler için, en başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Kasapoğlu’na ve siyasi, bürokrat, kurum çalışanı emeği geçen herkese değerli hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.”

Son Güncelleme: 09.09.2022 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batandaş 2022-09-09 07:41:06

Millet bahçesi yapacağız diyerek Çorum futbolunun kalbini yıktınız benim gibi on binlerce eski Çorumsor sevdalısının eski amatör futbolcuların anılarını yok ettiniz sizin başarı saydıklarınız insanların anılarını yok etmek bu yüzden Ak Parti'ye artık oy yok.

Avatar
İskilipden 2022-09-08 22:03:26

İskilip merkezine Kapalı spor salonu ve gençlik/kültür merkezi ihtiyacı var yine ilçemizde güreş alanında önemli başarılar elde eden gençler için Teferruatlı ve özel tahsisli, aletli GTRAŞ EĞİTİK merkezi yapılmalıdır.
İlçemizin ihtiyaçlarını dile getiren ve yapılmasını katkıda bulunan haber kanalınızıda ayrıca teşekkür ederiz.