Kırpınar’ı aratmayan güreş

Kargı Panayırı etkinlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreşleri Kırkpınar güreşlerini aratmadı.

03 Kasım 2014 Pazartesi 19:37
 Kırpınar’ı aratmayan güreş


Kargı Panayırı etkinlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreşleri Kırkpınar güreşlerini aratmadı. 

Çayır mevkiinde gerçekleştirilen güreşler yoğun ilgi gördü. Güreşleri izlemeye gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren stadyuma akın etti. Dua ile başlayan güreşlerde Kargı’nın yanı sıra Çorum ve diğer illerden olmak üzere toplam 210 sporcu kispet giydi.

Güreşleri Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Garnizon Komutanı J.Üsteğmen Süleyman Erden, İlçe Emniyet Amiri Bünyamin Dede, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cavit Tatlı ve binlerce güreş severler izlerken dünya güreş şampiyonu ve aynı zamanda Kargılı olan Nazmi Avluca’da onur konuğu olarak protokolde yerlerini aldı.

Güreş müsabakalarına gösterilen ilginin yoğun olduğunu dile getiren Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, “Ata sporumuz olan güreşe ilgi oldukça yoğun, ilçemizden ve özellikle farklı şehirlerden gelen izleyicilerin sabahın erken saatlerinde tribünlerdeki yerini aldıklarını gördük. Buda güreşlere olan ilgili gösteriyor. Müsabakalara katılımda çok iyi bu yıl 210 güreşçimiz Kargı çayırında güreşiyor, Kargının güreşte bu derece ilerlemesini tabi ki Kargı’da yetişmiş bu toprakların insanları başta olimpiyat şampiyonumuz Teyfik Kış, dünya şampiyonu olan Nazmi Avluca ve son olarak geçtiğimiz yıl Akdeniz Oyunlarında Dünya 3. olan Emrah Kuş’un çok etkisi var. Onlar bu başarıları ile başta ülkemizi ve ilimizi sonrada ilçemizi gururlandırdılar, onlarla Kargı olarak gurur duyuyoruz’’ dedi.

Şen, müsabakalara katılan güreşçiler ve izleyicilere teşekkür etti.

Güreşlerde her yıl olduğu gibi bu yılda güreş ağası seçimi yapıldı. 13 adayın yarıştığı ağalık yarışı 10 bin liradan açıldı. Panyır güreş ağalığı için 15 bin lira veren iş adamı Cafer Özsoy 2014 yılı panayır ağası seçildi.

Karakucak güreşlerinde her zaman olduğu gibi yine en büyük ilgiyi başpehlivanlık güreşleri gördü. Son derece çekişmeli geçen başpehlivanlık mücadelesi sonunda rakibini yenen Recep Kara başpehlivan olurken, Fatih Atlı ikinci, Murat Gençtürk ve Bayram Ertan’da üçüncü oldu.

Başpehlivan olan Recep Kara’nın madalyası Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, ikinci olan Fatih Atlı’nın Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, üçüncü olan Murat Gençtürk ve Bayram Ertan’a da madalyaları 2014 Kargı Panayırı Güreş Ağası İş adamı Cafer Özsoy tarafından verildi.




İHA

Son Güncelleme: 03.11.2014 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.