Külcü'den çarpıcı yorumlar

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, futbol üzerine çarpıcı yorumlar yaptı

28 Kasım 2017 Salı 18:54
Külcü'den çarpıcı yorumlar

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediyespor Futbol Takımı’na dair soruları cevaplandırdı.

Belediyespor Kulübü’nün faaliyetleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısında futbol takımında yaşanan son gelişmeler, taraftar ve yönetime ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Külcü, basın mensuplarının sorularına da cevaplandırdı.

ELAZİZ VE OSMANİYE MAÇINDA HERKESİN MESULİYETİ VAR

Çorum Belediyespor’un Elaziz yenilgisi ve Osmaniye maçında çıkan olaylarla ilgili herkesin mesuliyetinin olduğunu belirtti. Çorum Belediyespor’un iç saha ve deplasman maçlarındaki performansıyla ilgili bir soruyu cevaplayan Külcü, “Hiç kimse bir yerde mazeret aramasın. Bunu en başta kendime, sonra kulüp yöneticilerine, hocamıza, futbolcularımıza, taraftarlarımıza söylüyorum. Eğer bir yerde kusur, yanlışlık varsa, orada bulunan herkesin mesuliyeti vardır. Biz bu sahada galip geldik, berabere kaldık, yenildik. Biz sorunun nerede olduğunu baktığımız zaman görüyoruz” dedi.

SİNİRLERİNİZE HAKİM OLUN
Ligin uzun soluklu bir yarış olduğunu ve 34 maçın oynanacağını hatırlatan Külcü, ister, futbolcu, ister hoca, ister yönetici, isterse taraftar yapsın herkesin sinirlerine hakim olması gerektiğini, aksi takdirde bedeline herkesin katlanacağını vurguladı.

TARAFTAR PROBLEMİMİZ VAR

Çorum’un taraftar problemi olduğuna işaret eden Külcü, taraf ile seyirci arasında ayrım yaparken, “taraftar yüreğini eline almış olarak sahaya gelendir. Seyirci ise tribünde çekirdek çitleyendir. Tribünler kimsenin nefsini tatmin etme yeri değildir. Biz bir heyecana ortak olmak, şampiyonluğun mutluluğunu birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

PROTOKOL TRİBİNÜ İÇİN TALİMAT

Külcü, Elaziz Belediye maçının sonucunun böyle olmasının, Osmaniye maçından sonra çıkan olaylar olduğunu iddia ederken, yaşanan olayları bir kez daha hatırlattı. Başkan Külcü, protokol tribününde yaşananlar konusunda da Kulüp Başkanı Zeki Gül ve Başkan Yardımcısı Ömer Balaban’a bir çalışma yapmaları talimatı verdi.

SAHAYA GİRENLERE KÖTÜ HABER

Sahaya giren taraftarlarla ilgili olarak da il spor güvenlik kurulu tarafından bir takım uygulamalar yapıldığını açıklayan Başkan Külcü, Osmaniye maçında rakip takım futbolcularından birinin tahriklerine değinirken, “Herkes kendisine yüklenen sorumluluğun gereğini yerine getirirse bu yaşadıklarımızı yaşamayız” diye konuştu.

Tribünlerde taraftarlık bilincinin oluşturulması konusunda bir soru üzerine de Başkan Külcü, “Eski alışkanlıklarımız eski stadyumda kalsın, yeni stadyuma yeni alışkanlıklarımızla geçelim. Protokol tribünü başta olmak üzere yeni stadyumda değişimleri yapabiliriz. Kurumsallaşma adına yeni çalışmalar yapılabilir” şeklinde konuştu.

KAPTANA YAKIŞMADI

Belediye Başkanı ve Çorum Belediyespor Onursal Başkanı Muzaffer Külcü, Belediyespor kaptanı Abdullah’ın Elaziz maçındaki davranışlarının kendisine hiç yakışmadığını söyledi. Elaziz Belediyespor maçında kırmızı kart gören Abdullah Karmil’e yönelik bir soruyu da yanıtlayan Başkan Külcü, Elaziz Belediye maçındaki yenilgiden dolayı tüm takıma ceza verildiğini bildirdi. Külcü, “Abdullah bu takımın abisi, bu takımı kaptanı, bu takımın lideridir. Öyleyle, kaptanın, liderin, ağabeyin bu olgunluk içinde davranması lazım. Koluna bant takmakla bunlar olmuyor. Abdullah’tan bizim beklediğimiz şey, kolundaki bandın ağırlığına yakışır şekilde davranmasıdır. Son maçta affedilmesi mümkün olmayan bir hata yaptı. Tecrübesine, yakışmayan bir davranışta bulundu.” dedi.

Abdullah Karmil’e Federasyon tarafından 3 maç oynamama ve 1500 TL para cezası verildiğini hatırlatan Külcü, Abdullah’ın 3 maç oynayamayarak maç başı alamayacağını, kulüp olarak da ayrıca para cezası uygulamasının kararlaştırıldığını sözlerine ekledi.

TAKVİYE YAPILABİLİR
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediyespor’a devre arasında transfer yapılabileceğini söyledi. Devre arasında transfer yapılıp yapılmayacağı konusundaki bir soru üzerine Külcü, sezon ortasında transfer konusunda iyi hamle yapılması gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı olarak kanaatinin takımda 1-2 noktada takviye ihtiyacının olduğu yönünde olduğunu dile getiren Külcü, yapılacak transferin takıma güç katacak düzeyde olması gerektiğini dile getirdi.
Yönetimin, hoca ile birlikte gereken çalışmaları yapacağını belirten Külcü, takviye gerekiyorsa, gerekenin yapılacağını anlattı. Takımın yaş ortalamasının 22-23 olduğunu ve geçen yıldan 6-7 yaş daha genç bir kadro oluşturulduğunu aktaran Külcü, mevcut kadronun 3-4 takviye ile 2. Lige yükselmesi halinde orada da başarılı olacağına inandığını vurguladı.

Külcü, takımda uyguladıkları başarıya yönelik prim uygulaması konusunda da açıklamalar yaptı. Şampiyon olmak için maç başı 2+ puan alınması gerektiğini dile getiren Başkan Külcü, “2 puan altını zaten maç başı, transfer ücreti olarak veriyoruz. Primi de bizi şampiyonluğa götürsünler diye veriyoruz. O nedenle böyle bir uygulamayı hayata geçirdik” diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.11.2017 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.