Külcü startı verdi ve asfaltı ağlattı

44'ncü Hitit Rallisi başladı

30 Eylül 2017 Cumartesi 17:19
Külcü startı verdi ve asfaltı ağlattı

Ankara Otomobil Sporları Kulübü'nün (ANOK) organizasyonu ve Çorum Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen 44. Hitit Rallisi seyirci özel etabıyla başladı.

Ralli kapsamında Hürriyet meydanındaki seremoninin ardından TSO Fuar alanında toplanan araçlar takımlar araçlarıyla gösteri yaptı. Seremoni ve seyirci özel etabına Çorumluların ilgisi yoğun oldu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’de 44. yapılan Hitit Rallisi’nin bu yıl Çorum’da üçüncüsünün gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Hititlerin merkezi Çorum’dur. Dolaysıyla böyle bir yarışın yıllarca Çorum'da yapılmamış olması çok büyük bir eksiklik diye belediye olarak düşündük. Gecikmiş bir yarışı, gecikmiş bir sevdayı Çorum’da yaşamaya başladık. Türkiye’nin farklı illerinden 25 sporcu yarışmaya katılıyor. Otomobil sporunun kalbi bu hafta sonu Çorum’da atıyor” dedi.

Bu tür etkinliklerin şehirlerin tanıtımının yanı sıra özellikle amatör sporun gençler arasında yaygınlaşmasını da teşvik etiğine dikkat çeken Başkan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak yıl boyunca futboldan voleybola, masa tenisinden santrança buna benzer farklı programlar yapıyoruz. Sporu ‘bütün insanlar için her yerde spor, her zaman spor ve her zaman spor’ anlayışıyla yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Hem bu tür etkinliklerle hem spor yapmak isteyenlere rahatlıkla ve kısa süre içerisinde ulaşabilecekleri spor alanları kurarak, tesisler inşa ederek işi iki ayaklı götürmeye ve toplumda her geçen gün yaygınlaşmasına imkan sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Otomobil sporlarını zamanla yarışan yaptığı insanların yaptığını dile getiren Başkan Külcü, “Belki bir çok sporda heyecan var. İnsanların adrenalini yükseliyor ama otomobil bambaşka bir şey. Gençlik yıllarımda motosiklet çok kullandım. Şu anda motosiklet yarışı yapan arkadaşlarımızla zaman zaman görüşüyoruz. Onlarında motosikletlerine biniyoruz. Hem yarış otomobillerinde hem yarış motosikletlerinde büyük bir heyecan yaşadığımı ifade etmek isterim. Böyle bütün hücrelerinizde hissediyorsunuz gerildiğinizi. Ama kısa bir süre sonra onun keyfini yaşamaya başladığınızda onun stresi korkusu kalmıyor” dedi.

DRİFT GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

44. Hitit Rallisi kapsamında Hürriyet meydanında yapılan drift gösterisi nefesleri kesti. Otomobiliyle yaptığı şovlarla izleyicileri kendine hayran bırakan ünlü drift ustası Abbas Çimen, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü yanına alarak tarihi Saat Kulesi etrafında aracıyla drift yaptı. Nefeslerin kesildiği gösteriyi vatandaşlar da meraklı gözlerle izledi.










İHA




















Son Güncelleme: 01.10.2017 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
valdo 2017-09-30 18:07:56

yoruma bile değmez!!!!! reklam kokan hareketler

banner165