Maç gelirinin tamamı depremzedelere

Maç gelirlerinin tamamı depremzedelere bağışlanan dostluk maçında Samsunspor, sahasında ağırladığı Çorum FK’yi 3-0 yendi.

25 Şubat 2023 Cumartesi 23:47
Maç gelirinin tamamı depremzedelere

Maç gelirlerinin tamamı depremzedelere bağışlanan dostluk maçında Samsunspor, sahasında ağırladığı Çorum FK’yi 3-0 yendi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor ile 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Çorum FK, geliri depremzedelere bağışlanacak dostluk maçında 19 Mayıs Stadyumu’nda karşı karşıla geldi. Maçı Samsun bölgesi hakemlerinden Yakup Bakır, Coşkun Yalçın, Oğün Keleş yönetti. Dördüncü halem olarak ise Teksen Eker görev aldı.

Ev sahibi Samsunspor maça kalede Aykut Özer, Soner Gönül, Yunus Emre Çift, Alim Öztürk, Zeki Yavru, Kadeem Harris, Celil Yüksel, Yusuf Emre Gültekin, Osman Çelik, Moryke Fofana ve Douglas Tanque ilk 11’i ile çıktı.

Misafir Çorum FK ise kalede Ali Türkan, Serkan Yavuz, Erkan Kaş, Berkay Değirmencioğlu, Fatih Solmaz, Timur Temeltaş, Ferhat Yazgan, Gökhan Karadeniz, Hurşit Taşçı, Suat Kaya ve Sinan Kurumuş ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmadaki gol perdesini 45. dakikada Douglas Tanque açtı. Gaetan Laura 68. dakikada fileleri sarsarak, Samsunspor’u 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 3. golünü ise 82. dakikada Samsunspor’un golcü oyuncusu Ahmet Sağat kaydetti.

Binlerce taraftarın takip ettiği maçın geliri depremden etkilenen 11 ildeki depremzedelere bağışlanacak.

‘TRİBÜNLERİMİZ KEŞKE DAHA DOLU OLSAYDI’

Samsunspor ile Çorum FK arasındaki dostluk maçı sonrası basın toplantısında bir araya gelen iki takımın teknik direktörleri Hüseyin Eroğlu ile Tahsin Tam birlikte açıklamalarda bulundu. Çorum FK'nın maç taleplerini geri çevirmedikleri için teşekkür ederek, günün birlik olma zamanı olduğunu belirten Eroğlu, "Ülke olarak kötü günler geçiriyoruz. 20 gün geçti. Bir felaket yaşandı. Birbirimize sarılmak zorundayız. Omuz omuza verip, güçlü olmak zorundayız. Deprem ülkesiyiz önlemlerimizi almamız gerekiyor. İki takım arasındaki maçta önemliydi. Keşke tribünlerimiz çok daha dolu olsaydı. Çünkü elde edilecek gelir depremzedelerimize katkı sağlayacak. Dostane bir maç oldu. Hocamı tebrik ediyorum. İnşallah onlar da sezon sonunda hedeflerine ulaşırlar. Güçlü bir kadroları var. İyi bir teknik direktörleri var. Gelecekte Çorum FK adının Türk futbolunda çok daha duyulacağını düşünüyorum" dedi.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞİ FAZLASIYLA GÖSTERDİK’

Çorum FK Teknik Direktörü Tahsin Tam ise düzenlenen bu anlamlı organizasyon için Samsunspor Kulübü'ne teşekkür ederek, "Afette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara da sabır diliyorum. Ülkemiz, insanlımız büyüklüğünü ortaya koydu. Bu birlik ve beraberliği fazlasıyla gösterdik. Netice de Samsunspor ile bir dostluk maçı gerçekleştirdik. Samsunspor çok kaliteli ve büyük bir camia. Çok kaliteli bir teknik direktöre sahipler. Kendilerine başarılar diliyorum. Bugün kendimizi lig öncesi test ettik. İyi bir hazırlık maçı oldu. Samsunspor'a ve Samsunspor camiasına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
crm 2023-02-26 15:26:30

Bomboş tirübünler... yazık.. koskoca Samsun...Yakışmadı. Çorum'da oynansa bu maç en az 10 bin taraftar olurdu...