O güreşçiyi Gül teselli etti

Başkan Gül, güreşte rakibine yenilen ve gözyaşlarına hâkim olamayan 11 yaşındaki Çorumlu Melih Büyükyıldız'ı teselli etti

02 Temmuz 2018 Pazartesi 12:07
O güreşçiyi Gül teselli etti

Geçtiğimiz hafta içerisinde Zonguldak’ta gerçekleştirilen Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nda rakibine yenilen ve gözyaşlarına hâkim olamayan 11 yaşındaki Çorumlu Melih Büyükyıldız, Belediye Başkanı Zeki Gül ile buluştu.

Ziyarette Çorum Belediyesi Gençlik ve Kulübü Başkanı Nadir Solak, Altyapı Sorumlusu Mustafa Ercan, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, Antrenör Çelebi Bayır ve genç sporcunun babası Öner Büyükyıldız da hazır bulundu.

Gül, minik güreşçinin son müsabakasında mağlup olmasına rağmen çok iyi bir performans sergilediğini belirtti. Mağlup olmasının ardından gözyaşlarını tutamayıp ağlayan Melih Büyükyıldız’ın aslında tam bir sporculuk örneği sergilediğini dile getiren Zeki Gül, “Bir sporcu eğer yenildiği zaman gülüyorsa o geleceği ile ilgili ümidini kaybetmiş demektir. Üzülmesi gereken bir durumda bir insanın sevinmesi normal değildir. Bu gözyaşları yavrumuzun mücadele azmini gösterir. Gelecekle ilgili isteğini, arzusunu gösterir. Çorum Belediyespor güreşçisi olan bu yavrumuzu biz gelecekte çok daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyoruz. Hocalarının kendisine son derece güvendiğini biliyorum. İnşallah bu yavrumuz gelecekte bize sevinç gözyaşları döktürecektir. Gelecekte şampiyonluklar yaşayarak bizleri mutlu edecektir. Minik güreşçimize gelecekteki güreş hayatında başarılar temenni ediyorum. Bizim azmi büyük, ufku geniş, kaybettiği zaman gözyaşı dökecek kaybetmeyi sevmeyen gençlere, yavrularımıza ihtiyacımız var. Sporcumuzu tebrik ediyor. Gelecekteki güreş hayatında başarılar diliyorum” dedi.

SON SANİYEDE DENGEMİ KAYBETTİM

Kaybettiği müsabakayı anlatan ve o anı tekrar yaşayan 11 yaşındaki Melih Büyükyıldız ziyaret esnasında da gözyaşları tutmakta zorluk çekti. Çıktığı son müsabakada zaman zaman zorlansa da iyi mücadele ettiğini belirten Büyükyıldız kaybettiği için çok üzgün olduğunu söyledi. Büyükyıldız “son puanı ben aldım. Ama son saniyede dengemi kaybederek düştüm” dedi. Sporcunun babası Öner Büyükyıldız ise Melih’in 1 yıl önce spora başladığını ve karakteri gereği azimli, hırslı ve yenilgiyi kabul edemeyen bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Öner Büyükyıldız, “Bu yenilgi onun için tetikleyici bir sebep olacaktır. Bu çalışmalarında desteğini esirgemeyen Çelebi Bayır hocamıza, Belediye Başkanımız Zeki Gül’e teşekkür ediyoruz” dedi.

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKILMASI BİZİ SEVİNDİRİYOR

Çorum Belediyespor güreş antrenörü Çelebi Bayır ise Melih’i okullarda yaptığı seçmelerde takıma aldığını belirtti. Melih’te bir gelecek gördüğünü ve takıma dahil ettiğini belirten Çelebi Bayır, “Şampiyonluk beklediğim, olimpiyat şampiyonluğuna uzanabilecek bir sporcu. Kendisi çok azimli ve duygusal bir sporcu. Hiçbir zaman yenilgiyi kabul etmeyecek azme sahip. Olimpiyat şampiyonları bu azme sahip insanlardan çıkıyor. Daha ilerleyecek çok yolumuz var. Belediye Başkanımız Zeki Gül sporcularımız Sungurlu’da olmasına rağmen çok büyük destek veriyor. Böyle sporcularımız çok. Yeter ki biz bu sporcuları görelim. Çocuklarımıza sahip çıkılması bizleri sevindiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül, minik sporcu Melih Büyükyıldız’a eşofman takımı hediye etti.

Son Güncelleme: 02.07.2018 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165