O kulüp sahalardan çekildi!

Özel İdare Gençlik Spor Kulübü yazılı açıklamayla amatör futbol branşından çekildiğini açıkladı.

01 Şubat 2019 Cuma 10:42
O kulüp sahalardan çekildi!

Özel İdare Gençlik Spor Kulübü yazılı açıklamayla amatör futbol branşında bulunmalarının bir anlamı kalmadığını bildirdi.

Özel İdare Spor Kulüp Başkanı Necat Yazıcı imzalı açıklamada, Sungurlu Belediyespor ile oynanan maç sonrası çıkan saha olayları hatırlatılarak, olayın küçük ve önemsiz bir cezayla geçiştirildiğini iddia etti.

Necat Yazıcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

Bilindiği üzere 21 Ocak 2019 Pazartesi günü Sungurlu Belediyespor Kulübü ile oynadığımız 1. Amatör küme futbol maçının hemen ardından çıkan saha olaylarında, 100 kadar kulüp taraftarının saldırısına maruz kaldık. Bir yöneticimizin ayağı kırıldı, antrenörümüz ve bir sporcumuz ağır bir şekilde darp edildi. Diğer futbolcularımız ise linç edilmek istendi.

İlçe emniyeti gerek maçın başlangıcında ve gerekse de olaylar çıktığında her türlü çağrımıza rağmen gerekli önlemleri almayarak bizleri linç etmeye kalkan serseri güruhuna cesaret verdi.

Olayın içerisinde görevli olarak yer alan Kahraman Ölçer isimli gözlemci, (ki aynı zamanda Çorum İl Hakem Kurulunda görevlidir), olayları görmediğini iddia ettiği gibi maçın hakemlerinin de olaylara şahit olmaması için olmadık baskılar uyguladı.

İl Disiplin Kurulu, bu linç girişimini, ilgili kulübü ihraç ederek cezalandırması gerekirken dosyayı Ankara’ya Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etmek suretiyle topu taca attı. Gerekçe olarak ileri sürdükleri şey ise kendilerine bu şekilde şifahi talimat verildiği yönünde oldu. Üstelik nihai karar açıklanmadan 1. Amatör Küme Play-Off fikstürünü açıklamak ile de İl Futbol Temsilciliğinin tarafını belli etmiş olması da oldukça manidar olmuştur.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun kararı ise adeta ilgili kulüp taraftarlarının yaptığı linç girişiminin ödüllendirilmesi şeklinde tecelli etti. Yasal olarak ihraç edilmesi ya da puanı silinerek hükmen yenik ilan edilmesi gereken Sungurlu Belediyespor kulübüne küçük ve önemsiz bir ceza verilerek olay geçiştirilmiş oldu.

Bu şartlar altında amatör futbol branşında bulunmamızın bir anlamı kalmamıştır.

Amatör spor ve bu arada amatör futbol, futbolcusu, antrenörü ve seyircisi ile gerçekten ciddi emekler verilerek yapılan bir iştir. Gelinen noktada tüm bu emekler, bu emekleri koruması gerekenler tarafından çalınmış, suçlular ise ödüllendirilmiştir. Buna sebep olanlar ise, adaletle hükmetmesi gereken, suçluları cezalandırması, mağdurların yanında olması gereken ASKF, İl Futbol Temsilciliği ve Gözlemcilerdir.

Tüm bu kurumları ve içinde görev alanları, vicdanları ile muhasebeye davet ediyoruz. Böyle gelmiş ama böyle gitmesin istiyoruz. Gençlerin emeklerine saygı duyulsun, onları kötü alışkanlıklardan korumak için gönülden çaba gösteren idareciler, antrenörler korunsun, seyirci kılıklı serseriler, küfür ortamları ortadan kaldırılsın, gerekli tedbirler alınsın istiyoruz. İnsan canı kutsaldır, korunmalıdır, ona yönelik her türlü saldırı en ağır şekilde cezalandırılsın diyoruz.

Bu saydığımız kurumlarda görev alanlar, olan bitenin karşısında vicdanen ne yapmaları gerekiyorsa onu yapsınlar. Biz bu işi büyük hesap gününe havale ettiğimizi buradan beyan ediyoruz.

Canımıza kasteden serseri güruhunu engelleyemeyen bir kulüp yönetimi zihniyetiyle, futbolcularımızın ve takımımız ekibinin can güvenliğini sağlayamayan bir ilçe emniyet teşkilatıyla, olayları gözlemlemesi gerekirken görevine ihanet ederek adeta üç maymunu oynayan bir gözlemci ile, yasal olarak yerine getirmesi gereken görevi üzerinden atarak olayın sonuçlanmasını Ankara’ya havale eden bir amatör spor kulüpleri federasyonu ve il disiplin kurulu ile bir yere varmamız mümkün görünmemektedir.

Futbolcularımızı biz yolda bulmadık. Onlar bize ailelerinin birer emanetidir ve değer olarak kendi çocuklarımızdan bir farkları yoktur. Bu pırıl pırıl gençlerin her biri binbir emek ve özveriyle sporla uğraşmakta ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaya çalışmaktadırlar. Onların emekleri çalındığı gibi can güvenliklerinin de hiçbir değeri olmadığı anlaşılmaktadır. Buna ilişkin vebal hem bu dünyada hem de ahirette bu olaylara seyirci kalan ve artık neredeyse kokuşmuş olan bir sistemi değiştirmek için hiçbir çaba göstermeyenlere aittir.

Biz amatör ruhla ve sosyal sorumluluk çerçevesinde gençlerimizin spor yapması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ancak ilimizde amatör spor ruhunun kalmadığını, ayak oyunları ile şampiyonluklar elde etme sevdasının baskın olduğunu, ilgili tüm kurumların da yıllardır değişmemiş olmaları nedeniyle ciddi bir mental yorgunluk ve aymazlık neticesinde olan bitene seyirci kaldığını, “böyle gelmiş böyle gider” mantığı ile hareket ettiklerini görmek bizlerde derin bir hayal kırıklığına neden olmuştur.

Bizler son iki yıldır sürekli tekrar eden bu çirkefi durdurmak için şifahi tüm tedbirlere başvurduk, ancak bir netice alamadık. Ne hakem hatalarını, ne sporcularımıza yapılan saldırıları, ne de küfürle kendinden geçmiş serseri topluluklarının taşkınlıklarını önleyebildik. Gelinen noktada artık Özel İdare Gençlik Spor Kulübü olarak oynanan bu kirli oyunun bir parçası, bu köhnemiş yapının mezesi olmayacağız. Bize kirli başarılar ve şampiyonluklar yaraşmaz.

Bugün itibariyle, üzülerek de olsa, mazisi şerefle dolu kulübümüzün amatör futbol maçlarından çekildiğini ve kulübümüzün futbol şubesini kapattığımızı, ancak diğer tüm branşlarda İlimiz sporunu en iyi şekilde temsil etmek üzere faaliyetlerimize devam etmekte olduğumuzu, kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

Son Güncelleme: 01.02.2019 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 2019-02-01 15:27:20

Maçın gözlemcisi Kahraman Ölçer hiçbirşey yazmamış

Avatar
ADSIZ 2019-02-01 17:15:12

Yıllarca bu makamlara çöreklenmiş ASKF başkan ve yönetimi,Futbol il temsilcisi,Hakem gözlemcileri derneği koltuklarını korumak ve egolarını tatmin etmek için buralarda oldukları müddetçe yapanın yanında kalacak ve kokuşmuşluk devam edecektir.Yazık çok yazık. "Böyle gelmiş böyle gider."