Olimpik Yüzme Havuzu ne oldu?

Olimpik Yüzme Havuzu yaklaşık 8 ay önce kapsamlı tadilata alınacağı gerekçesiyle kapatıldı. Çorumlular şimdi havuzun ne zaman açılacağını merak ediyor.

01 Temmuz 2019 Pazartesi 14:03
Olimpik Yüzme Havuzu ne oldu?

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un en önemli spor tesisleri arasında yer alan Olimpik Yüzme Havuzu yaklaşık 8 ay önce kapsamlı tadilata alınacağı gerekçesiyle kapatıldı.

O günden bugüne sporcular, amatör yüzücüler ve veliler havuzun bakım ve onarımdan geçirilerek yeniden hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren bazı veliler, olimpik yüzme havuzunun bir an önce açılmasının önemine dikkat çekerek, tadilatta kendilerinin bile çalışabileceğini ifade ediyor. E haksız da değiller.

Hem sporcuları hem velileri hem de Çorum’un ilk ve tek olimpik yüzme havuzundan istifade eden amatör yüzücüleri bilgilendirmek için süreci aktarmakta fayda var;

Edindiğimiz bilgilere göre, yüzme havuzunun tadilat kararının hemen ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü keşif çıkardı. Vali Mustafa Çiftçi’nin girişimleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nce keşif sonucuna göre tadilat için ödenek taahhüt edildi.

Spor Genel Müdürlüğü teknik ekibi bir üniversite tarafından çatı testi yapılmasını istedi. Yerel idare Hitit Üniversitesi’ne havuz çatısının dayanıklılık testini yaptırdı, sonuç olarak tehlike arz etmesi nedeniyle çatının değiştirilmesine karar verildi.

Yüzme havuzunun çatı projesi ihalesi yapıldı, yeniden projesi hazırlandı.

Yani 8 aylık geçen sürecin 4 ayı Hitit Üniversitesi’nin çatı testi raporunun çıkması, çatı proje ihalesi, keşif, ödenek taahhüdü vs resmi iş ve işlemlerle geçti.

Şimdi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından yaklaşık maliyet keşfi çıkarıldı. Bu ay içinde ihale süreci başlayabilir.

Yaklaşık maliyet gelir gelmez Kamu İhale Kurumu’ndan (KİK) yüzme havuzunun tadilat ihalesi için gün alınacak. İhale yapılıp hangi firmada kalırsa sözleşme ve yer teslimi gerçekleşecek. İhale komisyon huzurunda çevre şehircilik müdürlüğünden teknik ekibin katılımıyla olacak. Kontrolünü de aynı kurum üstlenecek.

Sözün özü, Çorumlu’nun ekseriyeti Olimpik Yüzme Havuzu’na daha hızlı kavuşmak istiyor.

Son Güncelleme: 05.07.2019 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-07-01 14:13:53

O 4 ayda hazırlanan evraklar liyakat dikkate alınarak işe alınan memurlar tarafından 1 ayda bitirilirdi ancak çok şahit oldum ki torpille alınmış hiçbir işten anlamayıp akşama kadar çay içenler var, onların işyükünü de akşam mesai yaparak kapatmaya çalışan liyakat sahipleri var.

Avatar
ahmet duran 2019-07-01 14:17:32

Bu duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz...Bu gençleri bağımlılıktan bu sporlarla kurtarırız diye düşünüyoruz.Bir nesil yüzme bilmeden geçti ama bu nesillerde geçmesin.Acilen tadilatı ne kadar tutarsa tutsun gerekirse yıkılıp tekrar yapılmalı diye düşünüyoruz..

Avatar
Zeki 2019-07-01 14:11:31

Devlet tamir ve tadilat islerinde ihale sürecini gözden geçirmeli. Tüm işler uzuyor. Yapılan islerde çok eksik oluyor. İşi yapan değil yaptıran usta olmalı diye güzel bir söz var. Gerçektende öyle

Avatar
Ahmet 2019-07-01 19:43:29

Mustafa bey gerçekten teşekkür ederim bu konuyu dile getirdiğiniz için. Çocuklar için çok iyiydi ama nerdeyse 1 yıl olacak halen kapalı. Kendim gençlik sporu 2-3 defa aradım bilgi amaçlı ama ödenek yok dediler. Hatta son aramamda seçim dönemi gençlik spor bakanı geldi neden ödeneği dile getirmediniz de dedim cevap alamadım. Tekrardan mustafa bey teşekkür ederim.

Avatar
ss 2019-07-01 20:17:42

Hele şükür halkın sosyal yaşam alan problemleride dile getirilir oldu,hastane yapıldı berbat,alt geçit lazım üst geçit lazım otopark sıkıntı çevre düzenlemesi yok neyime göre yapıldı bu hastane doktor yok vs vs,her seçimde kaldırımlar yapılır berbat,stad yapıldı kime peşkeş çekildiği belli değil,hastane otogar yurtlar ve stad yan yana,ne oldu üniversiteyi şehrin her yanına dağıtan bu çoruma da bir anda hepsi bir yere sıkıştırıldı,!!!!!!! Bina yapılalı kaç yıl olmuş çatısı berbat ula bu milletin malı deniz yemeyen keriz,Ecdadın yaptıgı 800 yıllık camiler medreseler ayakta ne utanmaz arlanmaz ve kula hakkı yiyici böle işler yapanlar.

Avatar
Kırgın Akp li 2019-07-02 00:15:48

TSK ler Mustafa bey hislerimize duygularımıza tercüman oluyorsun İNSALLAH bu haberi okuyordur tren havaalanı yapacak olanlar

Avatar
AHMET 2019-07-02 08:00:09

Nerde Çorum un gençliğini düşünen millet vekilleri,belediye başkanı. Her platformda gençlik derler,spor derler ama icraat yapmaya gelince sesleri çıkmaz. Yozgat millet vekillerine mi iletelim taleplerimizi ????

Avatar
Mustafa 2019-07-02 17:13:41

Bu devlet daireilerinde işler niye hızlı gitmiyo ne zaman devlet dairesine gitsem kimseyi yerinde bulamıyorum denetleme yok memur dışarıda geziyo sonra işler yürümüyo diyoruz türkiyenin kaybettigi nokta burası insanlar işlerini düzgün yapmıyorlar tabi hakkıyla çalışan memurda vardır ama çok az