Onunla gururlandık

Macaristan’da dün sona eren Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 74 Kg’da milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçi Emrah Kuş sıkletinde üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

24 Eylül 2013 Salı 17:10
 Onunla gururlandık


Macaristan’da dün sona eren Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 74 Kg’da milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçi Emrah Kuş sıkletinde üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Dün üç sıklette yapılan müsabakalar ile sona eren Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 74 Kg’da milli mayoyu giyen Emrah Kuş ilk turda Belarus’lu rakibini üstün bir oyun sonunda 5-1’lik skorla yenerek ikinci tura yükseldi. İkinci turda Amerika’lı rakibini 3-1 yenen Kuş üçüncü tura yükselmeyi başardı.

Üçüncü turda zorlu rakibi Azeri rakibi ile karşılaşan Emrah Kuş bu maçtan da aynı skorla 3-1’lik skorla galip ayrılarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Çeyrek final maçında İran’dan Aliakdari ile karşılaşan Emrah Kuş rakibi önünde 3-1 mağlup duruma düşmesine rağmen son dakikalardaki mücadelesi ile rakibi önünde 4-3 üstünlüğü yakaladı ve bu skorla minderden galip ayrılarak yarı finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Yarı final maçında Koreli Kim ile karşılaşan Emrah Kuş rakibinin fırtına gibi başladığı maçta henüz 59. saniyede rakibine 9 puan verince biranda minderden teknik üstünlükle mağlup ayrıldı. Kuş, yarı finalde kaybettiği için bronz madalya maçına çıkma hakkı kazandı. Bronz madalya maçında Finlandiya’dan Veli Suominen ile karşılaşan Emrah Kuş rakibini 7-0’lık teknik üstünlükle yenerek sıkletinde bronz madalyanın sahibi oldu.

Budapeşte’deki dünya şampiyonasında 74 kiloda kazandığı bronz madalya ile sürpriz yapan ve Türk kafilesine büyük mutluluk yaşatan Emrah Kuş ise ilk kez büyükler dünya şampiyonasına katılarak dünya 3. olduğu için çok mutlu olduğunu, bu bronz madalyayı ülkesine ve ailesine hediye ettiğini söyledi. Hedefinin her sporcuda olduğu gibi olimpiyatlar olduğunu söyleyen Kuş, daha sıkı bir çalışma dönemine gireceklerini, yeni kuralların ise kuranın çok daha etkili olduğunu belirtti.

Yeni kurallarla birlikte çok iyi güreşçilerin bile işlerinin zor olduğunu kaydeden Kuş, "Üst üste 5 ya da 6 maç yapmak, performansı çok etkiliyor. İyi adamların çoğu bu nedenle elendi. Yeni kurallara adapte olmak biraz zordu ancak ben başardım" diye konuştu.






Son Güncelleme: 24.09.2013 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165