Provokatörler başarılı oldu

Yusuf Tokuş, Osmaniye teknik heyetini provokatif davranışlarda bulunmakla suçladı

13 Kasım 2017 Pazartesi 13:52
Provokatörler başarılı oldu

Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş, Osmaniye teknik heyetinin maç öncesi, sırası ve sonrasında yaptığı provokatif davranışlarının futbol adına çok çirkin olduğunu söyledi

BAŞARILI OLDULAR

Teknik Direktörümüz Yusuf Tokuş, Pazar günü oynanan Osmaniyespor maçıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, rakip takımın teknik heyetinin, maç öncesi, sırası ve sonrasındaki provokatör davranışlarıyla hedeflerine ulaştıklarını söyledi.
Tokuş, tamamen futbolu çirkinleştirmek adına şartlanan ve bu doğrultuda da davranışlar sergileyen Osmaniyespor teknik heyetinin maç öncesinde kendilerine saha tahsis edilmesine rağmen “Bize saha verilmedi” gibi çirkin bir iftirada bulunduklarını belirtti. Oysaki gerek Belediyespor yönetimi, gerek teknik heyeti ve gerekse spor camiası olarak Osmaniyespor’u centilmen bir şekilde karşıladıklarını hatırlatan Tokuş, sanki final maçına çıkacak gibi rakibin 2 gün öncesinden Çorum’a gelmelerine bir anlam veremediğini, oysaki asıl amacın farklı olduğunun yaşanan gelişmeler sonucunda ortaya çıktığını dile getirdi.
Tokuş, “Rakip takım anlamadığımız bir nedenle Çorum’a 2 gün öncesinden geldi. Sanki şampiyonlar ligi maçı gibi bir hava yaratıp ortamı durduk yere gerdiler. Kendilerine bölgesel amatör lig ve amatör maçların oynandığı saha çalışmaları için tahsis edildi. Onlarsa buranın bir halı saha olduğunu iddia ederek, kendi sosyal medya hesaplarında “Bize saha verilmedi” diye yaygara kopardılar. Bu çirkin bir davranıştı. Biz de zaman zaman bu sahayı kullanıyoruz. Yaptıkları futbol adına kabul edilemez bir çirkinliktir ve iftiradır” dedi.
BU ANLAYIŞLA TÜRK FUTBOLU BİR YERE GELMEZ
Maç sırasında ve sonrasında yaşananlara da değinen Tokuş, “Bir futbol takımı düşünün, 90 dakika boyunca tek işi rakibe futbol oynatmamak. Yatanın bir türlü kalkmadığı ve kenar yönetimin buna seyirci kaldığı bir futbol anlayışıyla bu ülkede futbol hiçbir yere gelmez. Bununla beraber rakip takım teknik direktörü yaşanan bu gelişmeler karşısında ne kendi yardımcılarını, ne de futbolcularını hiçbir şekilde uyarmadığı gibi, futbolun çirkinleşmesine de göz yummuştur. Bunlara bir de hakemin anlamsız yönetim şekli eklenince iş iyice çığırından çıkmıştır. Sarı kartı olan bir futbolcuya yaptığı hareket sonrası kart gösterip oyundan atamayan hakemden de cesaret alan rakip takım, saha içerisinde de provokasyonlarına devam etmiştir. Herkesin bildiği üzere daha önce Çorum’a gelip sahadan 1 puanla ayrılan Uşakspor, Adliyespor ve Karaköprü takımları da oldu. Bunların hangisine kötü bir davranışta bulunuldu. Osmaniyespor’un teknik heyeti, Çorum’da 3 gün sürdürdüğü provokatif eylemlerini maalesef maçtan sonra da devam ettirdi.
Bizler rakip takım oyuncularını soyunma odalarına göndermek için çaba sarf ederken, rakibin teknik adamı ortalıkta yoktu. Buna karşılık sportif direktörleri, sahamızda 2 puan kaybettiğimiz bir maçın ardından üzüntü içerisinde oyan bizim takımın futbolcuları ve tribünleri galeyana getirecek davranışlarıyla bir takım sıkıntıların yaşanması için elinden gelen her türlü çabayı göstermiştir. Buna rakibin bazı futbolcuları da eşlik etmiştir. Yaşanan bu gelişmeler neticesinde de istenmeyen bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Yaşanan bu olayların tek sorumlusu Osmaniyespor teknik heyetidir” diye konuştu.
OSMANİYE’NİN ADINI KİRLETİYORLAR
Saha içinde yaşanan talihsizlikler hakkında da konuşan teknik direktör Yusuf Tokuş, “Bizler rakip futbolcuları soyunma odalarına yönlendirmeye çalışırken, sportif teknik direktörleri ‘siz Osmaniye’ye gelmeyecek misiniz?’ gibi tehditvari söylemlerde bulunmuştur. Bu sözleriyle güya bize gözdağı vermek isteyen bu arkadaş, farkında olmadan temsil ettiği kentin adını kirletmektedir. Oysaki bizim için Osmaniye, bu ülkenin güzide bir şehridir. Kimsenin de Osmaniye kenti ve halkının adını bu şekilde kirletmeye hakkı yoktur. Bu sözden ne anlamalıyız. Yani Osmaniye’ye giden takımların başına bir sıkıntı mı gelecek? Bunu mu ima ediyor. Bizim için Uşak, Aydın, Denizli, Trabzon ne ise Osmaniye’de aynıdır. Ülkemizin vazgeçilmez vatan topraklarından biridir. Bizim ne Osmaniyespor, ne de Osmaniye halkı ile hiçbir sorunumuz yoktur. O teknik heyet, orada geçicidir, kalıcı olan Osmaniyespor ve Çorum halkının dostluğudur. Bizim zamanı geldiğinde aslanlar gibi Osmaniye’ye gidip maçımızı oynayacağız. Bu konuda da sağduyulu Osmaniyelilerin olumsuz hareketler içerisinde bulunmayacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 13.11.2017 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 2017-11-13 14:34:44

sizde sahada çıkıp osmaniye gibi takıma 3 tane atıp gönderemediniz sonradan da konuşmaya hakkınız yok futbol sahada oynanır

Avatar
Hakkı 2017-11-13 15:14:14

Senin hiç mi suçun yok sütten çıkmış akkaşıkmısın. Elvan Yılmaz iyi anlatmış olayı, oku da gör halini.

banner165