Rektörlük Kupası’nda final

Rektörlük Kupası'nda birinci İlahiyat Fakültesi oldu

27 Aralık 2017 Çarşamba 17:38
Rektörlük Kupası’nda final

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği Futsal Turnuvası sona erdi.
Rektörlük Kupası adıyla 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen turnuvada 3. ve 4.’lük ile final müsabakaları sonucunda 4 grupta 15 takım mücadele etti. 3. ve 4.’lük müsabakası Fen- Edebiyat Fakültesi ile İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Heri arasında gerçekleştirilirdi. 6-5 skorla biten maç sonucunda turnuvanın 3.’lük kupası Fen-Edebiyat Fakültesi’nin olurken; İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Heri takımı turnuvayı 4. olarak tamamladı.   
Turnuvanın final müsabakası ise Çorum Beşlisi ile İlahiyat Fakültesi arasında oynandı. Normal süresi 2-2 eşitlikle tamamlanan maçta turnuvanın şampiyonu seri penaltı atışlarıyla belirlendi. Penaltı atışlarında rakibine karşı 6-5 üstünlük sağlayan İlahiyat Fakültesi, Futsal Rektörlük Kupası Şampiyonu oldu. Çorum Beşlisi de 2.’lik kupasını elde etti.


Dereceye giren takımlar madalya ve kupalarını müsabakalar sonrasında düzenlenen törenle aldı.
Turnuva 3.’sü Fen Edebiyat Fakültesi’ne 3.’lük kupası Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Emre Güler tarafından, turnuvayı 2.’likle tamamlayan Çorum Beşlisi’ne 2.’lik kupası Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından ve şampiyon takım İlahiyat Fakültesi’ne şampiyonluk kupası da, Rektör  Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak tarafından verildi.
Kupa töreni sonrasında konuşan Rektör Alkan, Fair-play çerçevesinde birbirinden güzel ve çekişmeli pek çok müsabakanın gerçekleştirildiği Futsal turnuvasında dereceye giren takımları tebrik ederek, organizasyona katılan tüm takımlara teşekkür etti. Üniversite personeline yönelik futsal turnuvası ile başlatılan sportif etkinliklerin farklı branşlarda düzenlenmeye devam edileceğini belirten Alkan, ulusal ve uluslararası ölçekli pek çok organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olan spor salonumuzun belirlenen takvim çerçevesinde personelin kullanımına açıldığını da hatırlattı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.