Şampiyona arsa ödülü

Dünya Güreş Şampiyonası erkek serbest stil 86 kiloda dünya ikincisi olan milli güreşçi Fatih Erdin memleketi Çorum’da Mehter marşıyla karşılandı.

01 Kasım 2018 Perşembe 13:12
Şampiyona arsa ödülü

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası erkek serbest stil 86 kiloda dünya ikincisi olan milli güreşçi Fatih Erdin memleketi Çorum’da Mehter marşıyla karşılandı. Milli güreşçiye Çorum Belediyesi tarafından arsa ile ödüllendirildi.

Abide meydanından Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke ve Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak tarafından karşılanan milli güreşçi Fatih Erdin, daha sonra araç konvoyuyla şehir turu attı. Sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılanan milli güreşçi büyük bir gurur yaşadı.

Şehir turunun ardından milli güreşçi Çorum Belediyesi önünde Belediye Başkanı Zeki Gül tarafından çiçeklerle karşılandı.

Burada bir konuşma yapan milli güreşçi Fatih Erdin, Çorum’a ilk defa dünya şampiyonasında büyükler kategorisinde bir madalya kazandırdıklarını belirterek, “Buda bana nasip olmadı. İkinci oldum. Şampiyon olmak isterdim nasip olmadı. İnşallah bundaki sonraki şampiyonalarda altın madalyayı Çorum’a getirip ayrı bir gurur yaşatmayı isterim. Beni destekleyen herkese ve belediye Başkanımız Zeki Gül’e teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra Çorum’da güreş daha iyi yerlere gelip daha güzel şekilde olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise, milli güreşçiyi Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke’nin keşfettiğini açıklayarak, çocuk yaşta güreşe başlayan Erdin’in zirveye çıktığını söyledi.

Çorum Belediyesi olarak ata sporuna yaptıkları yatırım ve her kategoride Çorum güreşini Türkiye’ye tanıtmak adına verdikleri emeklerin bugün meyvelerini almanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Gül, Çorum güreşini en iyi temsil şekilde temsil etmek adına mücadele ettiklerinin altını çizdi.

2020 yılındaki dünya şampiyonasına bugünden itibaren çalışarak Fatih Erdin’in hem Türkiye’yi hem de Çorum’u en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını vurgulayan Başkan Gül, “Şımarmadan, gurur ve kibre kapılmadan ben dünyada derece yaptım bundan sonra beni dünyada kimse yenemez dediği an kaybeder. Bunları demeden ben Fatih’in 2020 yılındaki şampiyonada şampiyon olacağına inancımız tamdır”

Vali Necmettin Kılıç da, Çorum Belediyesi’nin güreşle yakından ilgilendiğini ve Belediye Başkanı Zeki Gül’ün ata sporuna büyük önem verdiğini söyledi.

Güreşin ata sporu olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, “Bu çalışmaların semeresini görmek gurur verici. Çorum dünya ikincisi çıkarmış bu bizim için övünülecek bir şey. Gurur abidesi. Evladımızı tebrik ediyorum. Türkiye’de belediyeler içerisine ata sporuna bu kadar destek veren bir belediye var mı bilmiyorum. İnşallah bundan sonraki şampiyonalarda birincilik çıkarırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Necmettin Kılıç ve Belediye Başkanı Zeki Gül, milli güreşçi Fatih Erdin’e tahsil edilen arsanın tapusunu birlikte verdiler.

İHA

Son Güncelleme: 01.11.2018 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakkı efendi 2018-11-01 16:29:16

Hakkı efendi adam belediyespor güreşçisi. Senin tabirinle senin güreşçin. Nasıl bir ödüllendirme düşündün dünya 2.si güreşçin için merak ettim.

Avatar
AHMET PINAR 2018-11-01 14:35:15

hakkı sende gavurun sırtını mindere yapıştır sana da versinler ....haram etmek ne demek hangi millettensin sen.ALLAH FATİH KARDEŞİME NİCE MUZAFFERLER NASİP ETSİN İNŞAALLAH. GAZAN MÜBAREK OLSUN YOLUN BAHTIN HER DAİM AÇIK OLSUN

Avatar
Kenann 2018-11-01 14:49:31

Hakkı Kardeş, Bu şampiyon kardeşime Bir değil 5 arsa feda olsun.. Çorumlu onlarca çocuğa gence ilham verecek, şampiyon olmasına vesile olacak sen hakkını emek harcamadan mülk sahibi olan alacaklara haram et. Bu arsa bu kardeşime anasının ak sütü gibi helal olsun

Avatar
Iskender yıldırim 2018-11-01 18:28:55

hakki nasil senin soyle ne kadari seninse senin hakkini ben verecem soyle ne kadar

Avatar
Hakkı 2018-11-01 13:29:53

Babalarının cebinden veriyorlar sanki. Benim olanı niye veriyorsun, sor bakalım ben razımıyım. Haram olsun.

Avatar
Mertçe 2018-11-01 18:41:13

Güreşçimiz elbette hak etti. Dünyada kendimizi kabul ettirdiğimiz tek spor dalı. Kardeşimin hakkını keşke birazda Zeki Gül efendi cebinden verseydi. Yani hep devletin parasıyla olmuyor.

Avatar
Hakkı’ya 2018-11-05 00:35:41

Hakkı sen hakkı bilmiyorsun. Eğer birisine haram edeceksen devletin malını çalan çırpan haksız yere yiyen eşine dostuna dağıtan, yardımcısına rüşvetçisine git bunlara haram et.

Avatar
Corumlu 2018-11-05 00:42:44

Corum guresinde huseyin teke rusen cetin gibi oldugu muddetce bir yere varamaz corumda cok fatih var ama bunlar engelliyor

banner165