Şampiyona başladı, Halil Hoca unutulmadı

Türkiye U23 Serbest Güreş Şampiyonası Çorum’da başladı. Şampiyonada Çorum'a gelirken kazada hayatını kaybeden

03 Ocak 2022 Pazartesi 21:21

Türkiye U23 Serbest Güreş Şampiyonası Çorum’da başladı. Şampiyonaya 10 sıklette 36 farklı takımdan 550’e yakın sporcu katılırken, ilk gün 57-65-74-86 ve 97 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final müsabakaları yapıldı.

Yarın yapılacak repesaj ve finaller ile 61-70-79-92 ve 125 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final müsabakalarının ardından şampiyona çarşamba günkü 61-70-79-92 ve 125 kiloların repesaj ve finalleri ile sona erecek.

Şampiyonada Amasya’da Batmanlı güreşçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Batman Petrolspor baş antrenörü Halil İbrahim Kay unutulmadı. Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Salonunda Kay’ın fotoğrafının da bulunduğu pankarta “İbrahim Halil Hocam rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhun Şad olsun” pankartı asıldı.

U23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası için Çorum’a geldiklerini dile getiren Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, “Bugün dün tartısı olan 240 sporcu mücadele ediyor. Onların eleme müsabakaları yapılıyor. Bu akşam finale kalanlar belli olacak. Yarın diğer sıkletlerin eleme ve bu sıkletlerin final maçları yapılacak ve sıkletlerinde şampiyonlar belli olacak. Çorumlu güreş severler ve Çorumlu hemşehrimize, protokol imzaladığımız Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve ekibine, Hitit Üniversitesi rektörümüze ve spor akademesindeki hocalarıma teşekkür bir borç bilirim. Ata sporu ve peygamber sporu güreşi tabana yaymak ve gençlere sevdirmek tanıştırmak, Çorumlu hemşehrilerimizle buluşturmak için organizeyi buraya verdik. Bu şampiyonanın organizesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BATMAN TÜRKİYE ŞAMPİYONU

“Batman’dan bu şampiyonaya katılmak için yola çıkmış her kardeşim benim için Türkiye şampiyonudur” diyen Eroğlu, “Çorumdaki şampiyonaya gelen Batman Petrolspor kafilesi dün elim bir trafik kazası geçirdi. Kazada hayatını kaybeden antrenörümüz ve il temsilcimiz İbrahim Halil Kay hocamın mekanı cennet olsun. Yaralı sporcularımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Sporcularımızı aileleri ile buluşturduk Batman’a gönderdik. Biran önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum. Sporcu kardeşlerime söyledim Batman’dan bu şampiyonaya katılmak için yola çıkmış her kardeşim Türkiye Şampiyonu olmuştur. Biz onları gerekli kamplarda ağırlayacağız gerekirse Federasyon Başkanı olarak kampa alıp kamp yaptıracağım. Yeter ki onlar sağlıklarına kavuşsunlar. Biran önce antrenmanlarına başlasınlar. Gerisi Spor Bakanlığımız ve Federasyonumuzun işi olacak. Şampiyonanın ülkemize Çorum’a ve Türk güreşine hayırlı olmasını diliyorum mücadele eden tüm güreşçilerimize sakatlıksız başarılı bir organize diliyorum” ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 03.01.2022 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayindir 2022-01-04 10:10:19

Cok guzel bir dayanisma ornegi.. Dunya sampiyonu sayin S. Eroglu cok etkileyici konusmus. Degerli hocamiza rahmet, sevdiklerine bas sagligi dilerim

banner165