Şampiyonlar Çorum'da

Wushu Taolu Semineri Çorum’da devam ediyor.

25 Ocak 2018 Perşembe 13:53
Şampiyonlar Çorum'da

Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Türkiye Wushu Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen Wushu Taolu Semineri Çorum’da devam ediyor.

Wushu branşında dünya şampiyonlukları bulunan sporcular tarafından bu sporun yaygınlaştırılması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen seminer hakkında bilgi vermek üzere Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak’la birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ü ziyaret eden Wushu İl Temsilcisi Bekir Bolat, yaptıkları çalışmaları anlattı. Burada tespit ettikleri sporcuları Şubat ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda değerlendireceklerini belirten Bekir Bolat, “Wushu sporu için Çin’den gelen hocalarımız Sakarya Üniversitesi’nde bu çalışmalar yapıyor. Biz de sporcularımızı Sakarya’ya götürerek eğitimlerine devam ettireceğiz” diye konuştu.

Dünya, Avrupa şampiyonu sporcular tarafından verilen seminerin Çorumlu wushuculara katkı sağlayacağına inandığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül, “Sporla ilgilenmemizdeki asıl amacımız sporcu ahlakı, gençlerimizin Türk ve Müslüman milletimize yakışan hayat tarzını benimsemelerine katkı sağlamak içindir. Sporcularımız bizlere wushu sporunun Çin’de ortaya çıktığını, ancak Çin’de de esas bu öğretilerin çok eski tarihlerde Türk toplumlarından öğrenildiğini aktardırlar. İnşallah yapılan bu çalışmalarla Çorum’dan da wushu sporunda Dünya ve Avrupa şampiyonları yetişir. Bu şekilde bu sahalarda da söz sahibi olmak hakkını elde ederiz. Bu organizasyonu yapan Türkiye Wushu Federasyonu yönetici, sporcu ve Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak’ı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Wushu il temsilcisi Bekir Bolat, ziyaret sonunda Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz tarafından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü adına hazırlanan teşekkür plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’e takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.