Selim Kozan Avrupa ikincisi

Selim Kozan Avrupa ikincisi oldu. Romanya’da dün sona eren Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda milli mayoyu giyen Çorum Belediyespor güreşçisi Selim Kozan çok iyi başladığı şampiyonada ilk dört maçını farklı skorlarla kazanarak finane yükseldi.

27 Haziran 2016 Pazartesi 13:25
Selim Kozan Avrupa ikincisi

Selim Kozan Avrupa ikincisi oldu. Romanya’da dün sona eren Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda milli mayoyu giyen Çorum Belediyespor güreşçisi Selim Kozan çok iyi başladığı şampiyonada ilk dört maçını farklı skorlarla kazanarak finane yükseldi. Final maçında ise ilk setteki çok kötü güreşi sonunda rakibine yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

Cumartesi günü yapılan müsabakalarda SelimKozan ilk turda Ukraynalı rakibi Yaroslav Hurskyy’i 7-0 skorla bir üst tura yükseldi. Bu turda Romanyalı rakibi Norbert Molnos’u 11-0 yenen Kozan, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Azeri rakibi Ali Rahimzade ile karşılaşan Kozan tek zorlandığı bu maçtan da 6-4 galip ayrılarak ismini yarı finale yazdırdı. Gürcü rakibi Shmagi Todua önünde zorlanmadan 12-1’lik sayı tuşuyla galip ayrılan Selim Kozan finale yükselmeyi başardı.


Akşam seansında ise Rus rakibi Uruzbek Tsomartov ile karşılaşan Selim Kozan beklenenin aksine maça çok kötü başladı. Henüz 10. saniyede rakibe bastırmak isterken altta kalınca Rus sporcu 2-0 öne geçti. Bunu telafi etmek isterken hamle yaptıkca iki kez rakibinin bastırmasına engel olamadı ve ilk devreyi 6-0 geride tamamladı.


İkinci devrede ise gerçek Selim Kozan gibi mücadele eden milli güreşcimiz aradaki puan farkını kapattı. Son bölümde rakibinden puanları toplamaya başlayan Kozan, dört puanlık bir oyun yaparken rakibinin kontrasına engel olamadı. Son saniyelere 11-8 geride gerine Kozan maçı çevirmek için çabası yeterli olmadı ve ilk devredeki kötü oyunu sonunda rakibine yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

(hakimiyet.net) 

 

Son Güncelleme: 27.06.2016 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.