Sentetik sahalarda yeni gelişme

Çorum’da mevcut Spor Kompleksi’nin bulunduğu alana yapılması planlanan yeni düzenlemeye karşı açılan davada bilirkişi kararı belli oldu.

17 Kasım 2020 Salı 13:44
Sentetik sahalarda yeni gelişme

Çorum’da mevcut Spor Kompleksi’nin bulunduğu alana yapılması planlanan yeni düzenlemeye karşı açılan davada bilirkişi heyeti projede kamu yararı olmadığı görüşünü savundu.

Yapılan açıklamaya göre, Av.Teoman Şahin tarafından Çorum İdare Mahkemesi’nde açılan ve Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve tüm spor taban birliklerinin taraf olduğu savunulan davada oluşturulan bilirkişi raporunu mahkemeye sundu.

Bilirkişi Heyeti Şehir Plancısı Zülfiye Molla Hüseyinoğlu ve Fatma Sağlam ile Harita Mühendisi Murat Nas’dan oluştu. Heyetin yaptığı inceleme sonunda yazdığı raporun sonuç bölümünde ‘Çorum Belediyesinin 1/3/2012 tarih ve 41 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan 1/5000 ve 1/10000 nazım ve uyguma imar planı değişikliğinin imar mevzuatına, planlama tekniklerine, şehircilik ilkelerine uygun olmadığı ve kamu yararı taşımadığı kanaatimizi yüce mahkemenizin takdirlerine sunarız’ ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere Dr. Turhan Kılıçcıoğlu, Atatürk Spor Salonu, 1 ve 2 nolu sentetik çim sahaların bulunduğu alana karşılık olarak Çorum Belediyesi yeni stadyum ve spor salonu ile amatörler için yapacağı sahalar karşılığında mevcut yerin Kültür Merkezi ve Millet Bahçesi olarak düzenlenmesine karar verilmişti.

Bu kararın ardından Avukat Teoman Şahin tarafından açılan davada bilirkişi raporu projenin uygun olmadığı yönündeki görüşünü mahkemeye sundu. Önümüzdeki günlerde yapılacak mahkeme sürecinin sonucu projenin kaderini belirleyecek.

Son Güncelleme: 19.11.2020 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-11-17 15:54:07

Burdan bilirkişi heyetine sormak isterim,velevki bu proje kamu yararı taşımıyor,öneri olarak ne koydular ortaya.
Bu karar bana istemezük zihniyetinin çorum ayağı gibi geldi hadi hayırlısı.

Avatar
Md 2020-11-18 13:17:39

Hizmete gerek yok öylece kalsın çürümüş stadda oynansın maçlar da tiyatro park zaten lazım değil yeni stadı da yıkarlar olmazsa iyi olur Bilirkişiler o staddayken yıkılır inş. çünkü o stad çok sürmez yıkılır millete sebep olunur..

Avatar
Çorum 19 2020-11-18 07:52:24

Park bahçe ne olsun daha

Avatar
Recep 2020-11-18 16:17:54

samsundan gelip çorumun kaderiyle oynuyorlar, böyle bilirkişilik olmaz.

Avatar
Hakan 2020-11-18 11:23:45

Kamu yararı 2 tane sentetık sahanın orada kalması yeni bir spor salonuna oraya inşaşı, eski stadyumun yıkilip kongre merkezi,tiyatro salonu ve bir bölümünün park yapılması olarak dusunulebilir

Avatar
yani varya 2020-11-19 09:21:42

Şu şehir için birşey yapılıyor ya hemen önüne engel koyun. Kim bu avukat ya. Çorumlumu? yolda sokakta karşıma çıksa inan ki tartışırdım yani bırakın yapsınlar. şehrin göbeği oldu artık buralar stadın ne işi var ? adam sana yer de vereceğim demiş. Oraya doğrudan kültür merkezi ve Millet bahçesi olsun inanın harika olur. Şehirde ailecek oturup gezecek yerlere ihtiyacımız var. Kent Park iyi oldu birde buraya aile ile gidilecek yer yapılsın yani. engel olmayın lütfen.

banner165