Türkiye’de ilk Çorum’da başlatıldı

Türkiye’de ilk kez Çorum'da hayata geçirilen öğrencilere yönelik 'Güvenli Bisiklet Kullanımı Teknikleri' eğitimleri başladı.

26 Nisan 2022 Salı 19:17

Türkiye’de ilk kez Çorum'da hayata geçirilen öğrencilere yönelik 'Güvenli Bisiklet Kullanımı Teknikleri' eğitimleri başladı.
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde “Sağlık İçin Bisiklet, Güvenlik İçin Kask Kullanıyorum” sloganı ile hayata geçirilen proje çerçevesinde ilk eğitim Toprak Sanayi İlkokulu’nda verildi.

Okul bahçesinde kurulan parkurlarda trafik polisleri tarafından pratik olarak öğrencilere bisiklet kullanımı, yaya kuralları ve trafikte uyulması gereken kurallar, trafik işaretleri, araçların geçiş üstünlükleri, trafiğin unsurları anlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Demir, Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliğiyle güvenlik bisiklet kullanımı noktasında “Güvenli Bisiklet Teknikleri” eğitimini hayata geçirdiklerini belirterek, “Çocuklarımız karayoluna ilk bisikletlerle çıkıyor. İlk tanıştıkları araç bisiklet. O yüzden öğrencilerimizin güvenli bir şekilde trafiğe çıkmaları ve güvenli bir bisiklet kullanımların sağlamak amacıyla trafik polislerimiz gerekli eğitimi vererek süreci başlattılar. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde okullarımızda gerekli planlamayı yaptık. Bütün okullarımız da bu eğitim yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Bünyamin Demir ise il merkezinde 2 bin 500 öğrenciye güvenli bisiklet kullanımı eğitimi verileceğini açıkladı.

Trafik şehri olan Çorum’da ilk defa hayata geçirdikleri güvenli bisiklet kullanımı eğitimini Toprak Sanayi İlkokul’nda başlattıklarını hatırlatan Bünyamin Demir, “Hedefimiz 2 bin 500 öğrenciye eğitim vermek. Şuanda okuldan eve gidip gelirken bisiklet kullanan 2 bin 500 öğrenci olduğunu tespit ettik. Bu öğrencilerin tamamına güvenli sürüş eğitimi tekniklerini öğreterek çocuklarımızı daha güvenli bir şekilde evlerine ve okullarına seyahat etmelerini sağlamak için eğitim düzenledik. Bu eğitimi Türkiye ilk defa Çorum’dan başlattık. Trafik dedektifleri projesi çerçevesinde öğrencilerimize eğitimler veriyoruz. Sağlık için bisiklet, güvenlik için kask kullanıyorum sloganıyla proje başarılı bir şekilde yürütülüyor. Halk ve çocuklar tarafından desteklendi. Olumlu dönüşler oldu” diye konuştu.


İHA

Son Güncelleme: 01.05.2022 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2022-04-27 10:08:22

ÖNCELİKLE BİSİKLET YOLLARI ARTTIRILMALI. GAZİ CADDESİNE BİSİKLET YOLU YAPILMALI. SOYAL BELEDİYECİLİK TEMEL PRENSİBİMİZ DİYEN BAZI MUHALİF PARTİLERİNDE 3-5 ESANAFA YARANMAK İÇİN GAZİ CADDESİNDEKİ BİSİKLET YOLUNU NASIL KALDIRTTIĞINI DA UNUTMADIK.

Avatar
sila 2022-04-27 03:58:21

corum alaca ilcesine oncelik verilse daha iyi merkezlerde yapilcak etkinlikler var onemli olan ilcelerin etkinlestirilmesidir bayanlar icin spor salonlari cocuklar icin aktiviteler yapilmasi gerekli ...

Avatar
Veli 2022-04-27 12:53:04

Çorum un adi duyuldu bir ilk ile... şu küçücük sehirin yönetimini işin içinden çıkılmaz hâle getirmeniz de bir ilktir. Herkes başaramaz gercekten.

Avatar
Fatih ilce 2022-05-01 04:41:14

Afedersiniz ufak bir yazı hatası var konu girişindeki sunumun başında sağlık için bisiklet güvenlik için kask denmesi amaçlanmış fakat kask değilde ( kas ) olarak yazılmış ve dikjatinğzden kaçmış sanırım dizeltileceğini farklı ve yanlış yorumun önüne geçmesini engellemek adına gerekli görüyorum bilginize teşekkürler