Uçan raketler bu projeden çıkacak

Çorum'da ‘Uçan Raketler’ projesi çerçevesinde milli sporcular yetiştirilmesi hedefleniyor.

27 Aralık 2022 Salı 23:41
Uçan raketler bu projeden çıkacak

Yazılım sektöründe 6 kıtada 45 ülkeye havacılık teknolojisi ihraç eden Hitit, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde hayata geçirdiği ‘Uçan Raketler’ projesi çerçevesinde Sakarya’da 80 okuldan 25 bin çocuk ve genci masa tenisinde bir araya getirdi. Masa Tenisi Federasyonu’nun birlikteliğiyle yürütülen projeden 140 bine yakın çocuk faydalandı.

Yazılım sektöründe 6 kıtada 45 ülkeye havacılık teknolojisi ihraç eden Hitit, sosyal sorumluluk projesi Uçan Raketler’i şimdi de Sakaryalı çocuk ve gençlerle buluşturdu. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun birlikteliğiyle yürütülen projenin beşinci ili olan Sakarya ile Uçan Raketler’den şu ana kadar faydalanan öğrenci sayısı 140 bine, antrenörlük eğitimi alan gönüllü öğretmen sayısı 370’e ulaştı. Çorum, Isparta, Trabzon, Şanlıurfa ve son olarak Sakarya’da gerçekleştirilen proje, çocuk ve gençlerin masa tenisi sporu yoluyla sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmalarını amaçlıyor. Çocuk ve gençlerin sporla yaşam alışkanlığını masa tenisi yoluyla teşvik eden projenin Sakarya ayağı, Adapazarı ilçesinde bulunan Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen lansmanla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi ile devam eden ve antrenörler eşliğinde masa tenisi şöleninin yaşandığı program, renkli görüntülere sahne oldu.

GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR

Proje çerçevesinde il genelinde ihtiyaç sahibi okullar belirlenerek ilk olarak masa tenisi ekipmanları sağlanıyor. Aynı zamanda, federasyon tarafından verilen profesyonel eğitimler sonunda antrenörlük sertifikası alan öğretmenler tarafından öğrencilerin eğitim süreci başlıyor. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini desteklerken, genç yeteneklerin keşfedilip desteklenerek ülkeyi bu dalda dünya çapında temsil edecek sporcuların kazanılması da projenin bir başka amacı oluyor. Uçan Raketler projesi ile Çorum’da 55, Isparta’da 41, Trabzon’da 77, Şanlıurfa’da 100 okuldan toplamda 115 binden fazla çocuk profesyonel masa tenisi eğitimi imkanına kavuştu. Sakarya’da da 80 okuldan 25 bin öğrenci bu imkana kavuşacak. Projenin ilerleyen dönemlerde farklı illerde de devam edeceği belirtildi.


İHA

Son Güncelleme: 31.12.2022 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SERDAR 2023-01-02 09:16:37

1-2 yıl öncesine kadar büyük takımlarda mesela FB de oynayan Corum un gencleri bakın bakalım şimdi nerde oynuyor?5 kuruş destek alamadıkları için turnuvalara ailelerinin paralarıyla gidip gelmek zorunda oldukları için Türkiye dereceli cocuklar bu sporu bırakmış olabilirmi acaba?Araştırın görürsünüz doğruları hadi bakalım kolay gelsin