Yamaner'i panikleten gelişme

Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, 25-30 Ekim tarihleri arasında Çorum’da yapılacak olan Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası’nın hazırlıklarının devam ettiğini ve önlerindeki en önemli sorunun ise salonun yetişip yetişmemesi belirsizliğinin olduğunu söyledi.

29 Haziran 2016 Çarşamba 14:19
Yamaner'i panikleten gelişme

Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, 25-30 Ekim tarihleri arasında Çorum’da yapılacak olan Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası’nın hazırlıklarının devam ettiğini ve önlerindeki en önemli sorunun ise salonun yetişip yetişmemesi belirsizliğinin olduğunu söyledi.

Dünya Güreş Şampiyonası’nın Üniversitenin değil Çorum’un ev sahipliğinde yapılacağını belirten Faruk Yamaner, organizasyon komitesi olarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve sorun çıkmaması için bu yıl tatil bile yapacaklarını söyledi.


Organizasyona katılımı artırmak adına sürekli davetiyeler gönderdiklerini ve şu ana kadar 17 ülkenin başvurduğunu belirten Yamaner ‘Bu ülkeler dışında Afrika ülkelerinden çok başvuru var bunu Üniversiteler Spor Federasyonu değerlendiriyor ve kararı onlar verecekler.


‘Çorum’un kaderini çizecek’


Bu organize Çorum’un sportif alandaki kaderini belirleyecek. Çünki ilk kez böylesine büyük bir organizeye ev sahipliği yapacak olan şehrimizin performansı gelecekteki organizelerin önünü açacak. Burda başarılı olmamız halinde 2022 Yaz Oyunları demek.


Buda 15 binin üzerinde sporcunun Çorum’a gelip bir ay kalması demek. Dünyanın merkezi olan Çorum’u Türkiye’de sporun merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak içinde salonun Eylül ayı içinde teslim edilmesi gerekiyor.


‘Salon bizmezse Çorum’un kaderi ile oynanır’


Organize hazırlıkları ve diğer çalışmalar nedeniyle salonun Eylül ayında teslim edilmesi gerekiyor. Burdan Çorumlu yapımcı firmaya bir kez daha seslenmek istiyorum. Bu salon Eylül ayına kadar bitmezse Çorum’un kaderi ile oynanmış olacaktır. Çorumlu firmanın bu salonu bu tarihe kadar bitirerek hizmete açacağını bekliyoruz. Bu salon yetişmezse elimizdeki tek alternatif Atatürk Spor Salonu kalıyor orada da böyle bir organizeyi yapmamız çok olumsuzluklar yaşatacaktır. Salonun şu anda % 70’lik bölümü bitmiş durumda. Parasal anlamda hiç bir sorun yok. Rektörümüz Reha Metin Alkan’ın üstün gayretleri sonucunda ayrılan bütçenin dışında 25 milyon tl ek bütçe alındı.

‘Ödül yönetmeliği değiştirilmeli’


Milli Eğitim Bakanlığı’nın ödül yönetmeliğini değiştirmesi gerekiyor. Bu tür şampiyonaya katılacak sporcular ödül yönetmeliğine bakıyorlar. Balkan Şampiyoası’nda geçerli olan ödül yönetmeliği maalesef Dünya Şampyonası’nda geçerli değil. Hangi akılla böyle bir düzenleme yapıldı anlamak gerçekten zor. Üniversite Spor Federasyonlarını ödül yönetmeliği dışında tutuyorsanız o zaman kapatın bu federasyonu. Kalitenin artması için ödül yönetmeliğine bu şampiyonanın tekrar dahil edilmesi gerekiyor.


‘Salon açılışına Cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz’


Çorum’a kazandırılacak bu büyük salonun açılışına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Binali Yıldırım’ı davet edeceğiz. Bu konuda başta rektörümüz Reha Metin Alkan ile milletvekillerimiz Ankara’da bunun için bir dizi ziyaretlerde bulanacaklar ve inşallah açılış törenine Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızı Çorum’da konuk etmek istiyoruz’ dedi.

(www.corumhakimiyet.net)
  

Son Güncelleme: 29.06.2016 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165