Yeni belediye binasında ilk eylem

Çorum Belediyesi’nin eski şehir stadının müştemilatı olan sentetik futbol sahalarını yıkma kararına tepkiler devam ediyor.

24 Ocak 2023 Salı 16:42
Yeni belediye binasında ilk eylem

Çorum Belediyesi’nin eski şehir stadının müştemilatı olan sentetik futbol sahalarını yıkma kararına tepkiler devam ediyor.

Dün sentetik sahalarda basın açıklaması yapan spor camiasının temsilcileri bugün de yeni belediye hizmet binası önünde bir araya gelerek protesto eylemi yaptılar.

BAŞKAN AŞGIN’A ÇAĞRI

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a bir kez daha çağrıda bulunan futbolcular, ‘Sahama Dokunma’ sözleriyle Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan o bölgeye yapılacak millet bahçesi projesine mevcut semt sahalarının dahil edilmesini önerdiler.

SAHALARA DOKUNMAYIN

Bölgede yeterince park olduğunu ancak spor alanı olmadığını belirten eski Çorumsporlu futbolculardan Buğra Öztürk, yapılacak Millet Bahçesi’ne 1 ve 2 nolu sentetik sahaların da eklenmesini istediklerini söyledi. Öztürk;  Bugün burada sahalarımıza dokunulmaması için toplandık. Bu iki saha çocuklarımız için çok önemli. Biz bu sahalarda yetişmiş profesyonel futbolcularız. Bizim derdimiz sahların yıkılmasını protesto etmek değil. İki tane yeni sentetik saha yapıldı ama aileler buralara çocuklarını göndermek istemiyor. Bu sahalar herkesin rahatlıkla ulaşabileceği yerler. O yüzden biz bu sahalara dokunulmasını istemiyoruz.” Dedi.

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A KADAR GÖTÜRECEĞİZ'

Eski Çorumsporlu futbolculardan Nedim Köse ise sahaların yıkılmaması için gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar çıkacaklarını söyleyerek, o bölgeye yapılacak park projesinden vazgeçilmesini istedi.

‘REFARANDUM YAPALIM, ÇORUMLU KARAR VERSİN'

Çorum Barosu Avukatlarından Teoman Şahin de, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a referandum çağrısında bulunarak; “Bu işi Çorum halkının takdirine bırakalım. Referanduma gidelim. Heryere sandık koyalım ve anket yapalım. Bu işin doğru olup olmadığına halk karar versin. Halkın iradesine bir damla saygısı varsa referanduma davet ediyoruz. Korkmasın, çıksın ortaya. Halk ne diyorsa biz ona uyacağız, kendisi de uysun.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 24.01.2023 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
merkez 2023-01-24 18:58:02

bunca yıl stad olarak kaldı da ne yaptınız diye sormak lazım bu kişilere

Avatar
Serhat 2023-01-24 21:42:36

Bu olaylar yaşanırken bazı şeyler açığa çıkmalı artık. Askf başkanı hangi vekilin, başkanın adamı. Oraya neden getirildi. Amatör spor kulüplerine ödenekler nasıl yapılıyor. Rant sağlamak kolay mı? Bu askf'nin başkanı olan arkadaş birilerinin adamı ve o birileri ne derse dediklerini ikiletmiyor. Buradan amatör spor kulüplerine sesleniyorum. Lütfen her biriniz bu Askf başkanına itibar etmeyin. Yoksa memleketin paraları boş yere heba olur cepler dolar. dediklerime delil arıyorsanız o şahsın eski spor kulübünü bir araştırın hangi imkanlarla neler sağlanmış. Lütfen uyanalım prim vermeyelim askf başkanı ve avanelerine.

Avatar
Çorumlu 2023-01-24 18:47:41

Tenis kortundan Sağlık müdürlüğü bankamatiklerine kadar cadde kapatılıp park ve stad arası birleştirilip saha kurtarılması mümkün öğretmenevi önü ve stad altı vaddesi genişlik verilmesi ile çözüm olur

Avatar
Özçorumlu 2023-01-24 21:52:29

Millet kafayı yedi iyice. Çocukları bile kullanır oldular. belediye spora kulüplere her desteği veriyor her yere saha yapılıyor. Bırakında millet işini yapsın. Herkes kendi işinden başka her şeyi bilir oldular. Şehri yönetenlerde ne yapacaklarına kendileri karar versinler. yazık bu çocuklara.

Misafir Avatar
Kardeş 2023-01-25 20:00:07 @Özçorumlu

Sende bir şey bilerek yazsaydın keşke. Çorum kalbi söküldü herkesin rahatça ulaştığı bir merkez sırf birilerinin(başta Külcü) inadı uğruna yıkıldı. Senin sporcu olmadığın belli ama sen anlamazsın alevi sünni tartışmaları o stadın ve sahaların sayesinde bitti dediğim gibi anlamadığın işe karışma

Beğenmedim! (0)
Avatar
Geçmiş olsun 2023-01-24 19:44:35

Yiktilarartik geçmiş olsun alan modern yeni saha yapalabilir

Avatar
Rıfat 2023-01-25 01:58:04

Askf baskanın kulubunun gelır gıder tanlosuna bakılsın.Askf baskanın beledıye ıle olan yakın ılıskılerı detaylı arastırılsın. Askf baskanının elınde beledıye ve mevcut vekılle ılgılı ne kozlar var bakılsın.

Avatar
Çorumlu 2023-01-26 11:24:04

Bu güne kadar o mekanlar elinizde varken neler yaptınız. Daha iyisi yapılıyor hangi mamayı kapmak niyetindesiniz