Yeni spor yatırımları nereye yapılacak?

02 Temmuz 2020 Perşembe 22:26
Yeni spor yatırımları nereye yapılacak?

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni stadyum ve spor salonu düzenlenen törenle Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilirken yeni spor yatırımları da açıklandı. Ancak spor yatırımlarının nereye yapılacağı marok konusu oldu.

Bilindiği üzere Çorum merkezde 2 yüzme havuzu, güreş eğitim merkezi, 500’er kişilik tribünlü ve 4’er soyunma odalı 2 nizami sentetik futbol sahası, 1 kitap kafe yapılması protokole bağlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle eski stadyum, spor salonu ve  ve dış sahaların da bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük alana kongre kültür merkezi, kütüphane, sosyal donatıları ile millet bahçesi yapılması sözü verildi.

Spor camiasını temsil eden bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bilhassa Atatürk Spor Salonu ile sentetik sahaların amatör sporcular için yerinde kalması yönünde açıklamalar yaptı.

Edindiğimiz bilgiye göre, amatör sporcular için önem taşıyan 2 nizami sentetik futbol sahasının birisi Park Bahçeler Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü arasında bir alana yapılacak. Diğer sentetik saha ise İskilip Yolu üzerinde inşaatı devam eden 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun yanında olacak.

Yarı olimpik yüzme havuzları Ulukavak ve Gülabibey Mahallesi'ne yapılacak.

Güreş Eğitim Merkezi’nin ise yeni şehir stadı yanına yapılması için yer araştırması yapılıyor.

Öte yandan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yarın (Cuma) sabah yeni stadyumda spor muhabirleri ile basın toplantısında bir araya gelecek.

Son Güncelleme: 03.07.2020 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 2020-07-02 23:53:48

Yeni stadın yanına güreş eğitim merkezi yapılmasın.Stadın ahenkini bozar.Başka yer yok mu Allah aşkına.

Avatar
Çorumluya cevap 2020-07-03 20:15:03

Çorumlu Sen okuma özürlüsün herhalde iyi oku ondan sonra yaz.Ne diyo iyi bak.Başka yer mi yok.Orası olmaz.Yoksa işine gelmedi mi?

Avatar
önerici 2020-07-03 07:34:38

Bence futbol sahalarının bir tanesini bahçeli evler bölgesine diğerini de Buhara evler bölgesine yapın çorumda mahalle takımları canlansın bu işe muhtarlıklarda öncülük etsin amatör olarak insanlar mahallesinin takımlarını da desteklesin.Güreş eğitim merkezi de yine çoçuk yaşta olan gençlerimizin ulaşım sağlayabileceği merkezi konumda bir yerde olması daha iyi olacaktır.

Avatar
Kerem 2020-07-02 22:52:28

Yarın ki aciklamayi görelim sonra bakarız

Avatar
Corumlu 2020-07-03 07:51:40

Salihe cevap kardeşi sen okuma özürlümüsün yukarıda yazıyor ya güreş eğitim merkezinin yeri tövbe tovbe

Avatar
okur 2020-07-03 11:59:26

kitap kafe ne ya doğru onun yerine kütüphane yapın zaten her yer kafe kafeden bol ne var

banner165