‘Yorumlar art niyetli'

Çorum Belediyespor Kulübü, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nun Bölgesel Amatör Lig’de...

26 Eylül 2013 Perşembe 18:11
 ‘Yorumlar art niyetli'


Çorum Belediyespor Kulübü, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nun Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çorumspor’un maçlarında kullanamamasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada bazı yerel gazetelerde çıkan haberler ve kamuoyunda oluşturulmak istenen art niyetli düşüncelerle, Çorum Belediyespor Kulübü’nün en ufak bir ilgisinin olmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Çorumspor’un Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nda oynayamamasının nedeninin sahaya ekilen çimler olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada “Çorumspor’un kira sözleşmesi Ekim ayı içerisinde sona eriyordu. Çorum Belediyespor Kulübü olarak stadyumun bize devredilmeden önce de stadın tüm elektrik borcunu ödedik. Belediyemiz, geçtiğimiz yıl stadyumun bakım ve onarımı için 200 bin TL’ye yakın para harcadı. Stadyumun çimlerini de yeniledik. Bu yıl da yine onarım ve bakım çalışmalarına devam etmektedir.

Sahaya ekilen çimlerin henüz tam olgunlaşmaması nedeniyle Kulüp Başkanımız Zeki Gül, Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerini arayarak Çorumspor’un bu hafta oynayacağı maçı Nazmi Avluca Stadyumu’nda oynaması için ricacı olmuştur. Çorumspor yöneticilerinin yapacağı bu görüşmeyi Kulüp Başkanımız Sayın Zeki Gül yaparak Çorumspor yöneticilerine yardımcı olmuştur. Bu durum Çorumspor yöneticilerinin Kulüp Başkanımıza teşekkür etmesini gerektiren bir durumdur. Biz stadın korunması adına burada üst üste bu kadar maç yapılmasına izin vermiyoruz. Çim konusunda uzman kişiler ekilen çimlerin bu maç yoğunluğunu kaldıramayacağını bizlere söylediler. Yeni ekim yapılan çim tohumlarının çimlenip güçlenmesi için en az 12-15 gün çimlerde futbol oynanmaması gerekmektedir. Çorum Belediyespor Kulübü olarak, stadyum konusunda Çorumspor’a herhangi bir yanlışlık yapmadık. Tüm spor kamuoyunun bildiği gibi çimler yeni ekildi. Çorum Stadındaki çimlerden oluşan mantar, ölü kök hücreleri ve tabaklaşan çim altı zemin tabakanın parçalanması amacıyla 23 Eylül 2013 tarihinde çim iyileştirme çalışmalarına başladık. Çalışmalar kapsamında çimin tamamı çim biçme makinesi ile 0 (sıfır) kesildi, 2 cm yatay ve dikey vertikal çekildi, tırmıkla çıkan ölü kök ve hücreler tamamen temizlendi, Stadın belirli yerlerinde su geçirgenliğini arttırmak için çim delindi, NPK taban gübresi çimlerin kökleri besin takviyesi yapıldı, kapak malzemesiyle çim tohumların üstü kapatıldı. Bu durum bir kısım insanlar tarafından istismar edilmektedir. Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nu çimler normal hale geldiğinde Çorumspor takımı da BAL Ligindeki maçlarında kullanabilir. Yani Çorumspor sadece bu hafta yapacağı maçı Nazmi Avluca Stadı’nda oynayacak, bundan sonraki tüm maçlarını yine Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu’nda oynayabilecek” denildi.




Son Güncelleme: 26.09.2013 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165