İngilizin başını çektiği işgalci batı, 1923’te bağımsız bir Türkiye’nin kurulmasına razı olmayı birçok şarta bağladı. Bunlardan bir de yeni kurulacak devlet, Ortadoğu’ya, Balkanlara ve Kafkaslara zinhar dönüp bakmayacaktı. Yurtta sulh cihanda sulh, bu zillet halini millete yutturmak için uydurulmuş içi boş bir slogandır.

Seçim sonuçlarının bir partinin tek başına hükümet kuramayacak şekilde sonuçlanması ile birlikte zaten daha önceden de yürütülen Suriye sınırındaki kuşatma projesi hız kazandı. İçeride hükümeti kurmak için yürütülen koalisyon çalışmaları, muhalefet liderlerinin Tayyip Erdoğan ve Ak Partiden intikam alma hırslarına meze olurken, dışarıda ise havadan ABD, karadan PKK-PYD öncülüğünde bölgede yaşayan Türkmen ve Araplar Türkiye’ye kovalanarak Akdeniz’e doğru bir Kürt koridoru açılıyor.

IŞİD’le mücadele maskesi altında yürütülen bu operasyonun yarattığı yeni mülteci dalgası ile hükümetin kıyıları dövülürken, Ak Parti’nin yeni hükümet konusundaki pazarlık gücü zayıflatılmak isteniyor. İşte 7 Haziran seçimlerinde bu partiye karşı yerel işbirlikçileri ile birlikte tüm küresel güçlerin topyekûn saldırıya geçmelerinin izahı burada aranmalıdır.

BİRLİKTE İYİ SALLADINIZ, AFERİN

CHP-HDP, birlikte iyi salladılar gerçekten, ama adımız gibi eminiz ki bu “birlikte”nin içinde yukarıda sözünü ettiğim Türkiye’nin sınırları dışında hiçbir yere başını çevirip bakmasını istemeyen küresel emperyalizm belirleyici bir yer tutuyor. Her seçim zaferinden sonra Halep’i Antep’ten, Şam’ı, Urfa’dan, Bağdat’ı Diyarbakır’dan, Küdüs’ü, İstanbul’dan, Saraybosna’yı Erzurum’dan,  Priştine’yi Edirne’den, Mekke Medine’yi  Kars’tan Konya’dan farklı görmediğini dünyaya haykırmanın ne anlama geldiğini anlamayacaklar mıydı?

Herkes bizim gibi adına Milli Eğitim denilen, gerçekte kendi kendini sömürgeleştirme faaliyeti olan bir sistemle tarihsizleştirilmiş, hafızası silinmiş, mankurtlaştırılmış değil ki.  Bu yüzden 8 Haziran’da niçin zil takıp oynadıklarını bile tam olarak anladığımız söylenemez. Batı basınında, “Yeni bin yılın Selahaddin Eyyubi’si son metroda durduruldu” başlığının atılması milliyetçilerimizin dikkatini bile çekmedi. Mavi Marmara gemisi Kürt kayasına çarptı ve karaya oturdu diye ağızların kulaklara varmasından Kürt İslamcılar anladı mı bilmiyoruz ama Türk Kutsal İttifakçıları bir şey anlamadı.

Seçimlerden önce her şeye rağmen Ak Parti dememiz işte bundandı.  Ak Parti içindeki bazı Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazların doymak bilmeyen açgözlülüğüne, bazı sonradan görmüş, hazıra konmuş, millete tepeden bakan kibirli yöneticilerin isyan ettiren şımarık davranışlarına rağmen, ısrarla Ak Parti dememiz bundandı.

Çünkü Türkiye son yıllarda bu Batılı efendilerin çizdiği sınırlar içinde kalmaya razı olmadığı, siyasetini onların belirlediği alanla sınırlı tutmadığı için artık dost ülke değildi ve cezalandırılmak isteniyordu. Seçimden önce Newyork Times’in Nato’ya çağrı yapması bundandı, durdurun Türkiye’yi diye. Ama bunu ne bizim milliyetçilerimiz gördü, ne de hırsları akıllarını örtmüş bazı İslamcılarımız.

II. ABDÜLHAMİT NİÇİN KIZIL SULTAN, TAYYİP ERDOĞAN NEDEN DİKTATÖR

Tayyip Erdoğan’a düşman olmak için ne kadar haklı sebepleriniz olursa olsun, emin olun bu konudaki hiçbir argümanınız, Abdülhamit’i tahttan indirmek için Yahudi, Ermeni ve Rumlarla işbirliği yapan o günün milliyetçi ve İslamcılarından daha güçlü değildir. Zira ne peşinizde hafiyeler dolaşıyor, ne konuşup yazdıklarınızdan dolayı başınıza bir iş geliyor. Dilediğiniz gibi sövüp sayıyor, dilediğiniz gibi yazıp çiziyorsunuz.

Ne olurdu tarihten birazcık ders alsak da, tekerrür ettirmesek. Darbe girişimlerini yolsuzluk, hırsızlık operasyonu altına gizleyenlerin derdinin gerçekten bu olduğuna nasıl inanabiliyoruz? Üstelik üniversite, KPSS dahil bir çok sınavda soruları çalanların, “hırsız var” diye en çok bağıranlar olduğu ortadayken. Dertlerinin yolsuzluk, hırsızlık, ağaç, çiçek, böcek olmadığını ne zaman anlayacağız.

İĞNE BAŞKASINA İSE ÇUVALDIZ KENDİMİZE

Belini kırmayan her darbe insanı güçlendirir sözüne inanırım. Seçim sonuçları sarsıcı olmuştur ama bir yandan da hayırlı olmuştur. Allah, hem millete hem de kendilerini alternatifsiz gibi görerek şımaranlara uyarıda bulunmuştur. Ders alınırsa bu sonuç rahmettir, alınmazsa sonun başlangıcı.

Yukarılarda neler konuşuluyor bilmiyoruz ama alt kademelerde şimdilik çok değişen bir şey yok. En fazla ders çıkartması gerekenler, siyah gözlüklerinin arkasına saklanıp, hala milletle göz teması kurmaktan kaçınıyorlar. İyi de millet, bakışlarını o siyah camların arkasına saklayanların nereye baktıklarını nasıl anlasın ki?

Cumhuriyet tarihi boyunca hizmetin bu kadar tabana yayıldığı bir dönem olmadığını düşünen ( bence de kesinlikle öyledir) ve bunun her şey olduğunu zannedenler bilmeli ki, ne kadar hizmet getirmiş olursanız olun, arkasından başa kakma olarak anlaşılabilecek bir söz, bir davranış, “beni adam yerine saymadıktan sonra ne yapayım hizmetini” dedirtir ki, galiba söylenen de budur. Omerkilic91@Hotmail.com




 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
müslüm akkuş 2015-06-17 22:43:41

sayın kılıç ulusal kurtuluş savaşını başarıyla tamamlayan atatürk ve arkadaşları lozan anlaşması ile türkiye cumhuriyeti devletini ingilizlerin yardımıyle değil kurtuluş savaşında şehitlerin kanıyla,süngünün ucuyyla kazandı.lozan anlaşmasının tutanaklarını okursanız bunu görürsünüz.
türkiye suriye bataklığına hükümetin öngörüsüzlüğü ve bop eşbaşkanlarının ihtirası yüzünden girdi.kisa sürede esad reji̇mi̇ yikilacak.müslüman kardeşler i̇kti̇dara gelecek ve bi̇z muktedi̇rler şam emevi̇ cami̇si̇nde namaz kilacaklardi.bunun i̇çi̇n sinirlarimizi açtik,teröri̇stlere si̇lah,mühi̇mmat verdi̇k.halbuki̇ beşar esad reji̇mi̇ i̇le aramizda en ufak bi̇r anlaşmazlik yoktu.hatta ortak bakanlar kurulu toplantisi beşar esad ai̇lesi̇ i̇le erdoğan ai̇lesi̇ ai̇lecek tati̇l bi̇le yapmişlardi.şi̇mdi̇ komşularimiz barzani̇-el kai̇de-el nusra-pyd oldu.şi̇mdi̇ diş poli̇ti̇kada yapilan hatalarin cezasini ödeyeceği̇z.837 km suri̇ye siniri pyd de.akdeni̇ze i̇nmeye çalişiyorlar.bunlarin neyi̇ni̇ savunuyorsun anla

Avatar
Müslüm Akkuş'acevabım 2015-06-18 01:32:32

kendi halkını katleden esed masum size göre bravo. zalime direnenler terörist, yine bravo size...esed insanları katletmezken normal ilişkiler vardı.bomba yağdırırmış asla normal olamayız.yoksa insanlığımızdan şüphe ederiz. manzarayı bırakın bir müslüman insanlık kabul edemez.oradan gelen insanlar da katlinin eline veremeyiz.bencil olmayınız.vicdan da mı yok?

Avatar
Selamet İncefikir 2015-07-02 18:36:16

hocam doğu türkistan'da çin zülmüne maruz kalan müslüman uygurlar la iligli bir yazı yazsan diyorum. hani rabia ve mursi konusunda coştuğun gibi bi coştursan. hadi hocam be yoksa uygurları ümmetten saymıyor musun. ha o zaman uygurlar ümmetten sayılmaz diye bir yazı yaz ve gerekçelerini sırala hadi hocam bekliyoruz ama. ha gayret hocam.

Avatar
Selamet İncefikir 2015-07-04 13:36:33

hocam doğu türkistandaki zulüm ile ilgili yazıyı bekliyoruz. yazmazsanız bu durumu doğu türkistan ümmetten sayılmaz olarak değerlendirmemiz gerekirmi? yoksa mevzu ve yara derin olduğu için yazıyı biraz araştırıp sindirerek mi yazıyorsunuz. olsun hocam biz bekleriz. yeter ki siz doğu türkistan kelamını ağzınıza alın.