Bir benzin istasyonunda bulundu

Dünyanın en güçlü böceği olarak biliniyor. Sungurlu'da bir benzin istasyonunda bulundu.

27 Haziran 2018 Çarşamba 13:46
Bir benzin istasyonunda bulundu

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir kişi gergedan böceği buldu.

İlçede yaşayan Mustafa Erkabadayı, Akçay mahallesinde bulunan petrol istasyonunda arkadaşlarıyla otururken, dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen ve nadir bir tür olan erkek gergedan böceği (oryctes nasicornis) buldu.

Erkabadayı, başının üstündeki boynuza benzeyen çıkıntı nedeniyle gergedan böceği olarak bilinen ve kendi ağırlığının 850 katını kaldırabildiği için dünyanın en güçlü böceği olan bu nadir türü tekrar doğaya bıraktı.

Erkabadayı, internette yaptığı araştırmada, gergedan böceğinin kabuğunda bulunan keratin maddesinin kimya, kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılması nedeniyle değerli olduğunu öğrendiğini belirtti.

Basında daha önce çıkan haberlerden gergedan böceğini bildiğini belirten Erkabadayı, "Bu böcek bizim değil, doğanın. Bende bu yüzden bu böceği yaşam alanı olan doğaya bıraktım" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165