Yaani artık bilgisayarlarda

Arama motoru Yaani'nin uzun zamandır merakla beklenen web versiyonunu hayata geçirildi

26 Nisan 2018 Perşembe 11:41
Yaani artık bilgisayarlarda

Turkcell tarafından geliştirilen ve ilk sürümü sadece mobil cihazlarda kullanılabilen yerli arama motoru Yaani'nin web versiyonu da hayata geçirildi.

Yaani artık bilgisayarda web arayacılar üzerinde www.yaani.com.tr adresinden arama yapabilecek. Mobil versiyonu çok ilgi gören Yaani'nin web versiyonu da uzun zamandır merakla bekleniyordu.

Turkcell bünyesinde görev yapan yerli yazılım mühendisleri tarafından tamamen Türkçe olarak geliştirilen Yaani, mobil versiyonunda olduğu gibi web versiyonunda da öğrenen arama motoru olarak karşımıza çıkıyor. Arama yapıldıkça kendi geliştiren Yaani.com.tr sürekli öğrenen akıllı arama motoru olarak Türkçe’nin farklı dil bilgisi yapısını anlayabilecek şekilde geliştirildi. Böylece Yaani Türkçe aramalarda çok daha doğru sonuçlarla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Türk insanıyla özdeşleşen bir sembol olarak nazar boncuğunu ikon olarak kullanan Yaani, kullanıcıların aramalarına göre; bir süre sonra alışkanlıklarını ve gerçekten ne aramak istediklerini öğreniyor. Daha önce yapılan aramaların benzerleri daha arama yaparken kullanıcıya gösteriliyor.

HÜRRİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165