Çorum’da iktidarın yerel temsilcileri bugünlerde Ankara ziyaretlerini sıklaştırdı. 31 Mart seçimleri öncesi yaşanan hareketlilik yeniden başladı.

İl başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çorum’un başta ulaşım olmak üzere sorunlarının iletildiği belirtildi. Akabinde Milli Savunma Bakanı, Adalet Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı ile Çorum üzerine istişarelerde bulunulduğu ifade edilerek katkılarına teşekkür edildi. Hangi konularda katkı sağlandığı açıklanmadı. Pazartesi günü ise yine Kültür ve Turizm Bakanı, Adalet Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile vali, milletvekilleri, belediye başkanı ve il başkanının katılımıyla görüşmeler yapılacak.

Yerel seçimler öncesinde AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı Çorum kamuoyunun karşısına çıkarak bir dizi sözler vermişti.

İktidarın yerel temsilcisi o gün, Celilkırı mevkisinde bulunan yarım kalan havaalanı inşaatına yeniden müstakil havaalanı yapılması için teknik bir heyetin fizibilite yapmak üzere Çorum’a geleceğini açıklamıştı.

Çeşmeören YİBO arazisi ve müştemilatının bulunduğu alana Askerlik Kanunu yasalaştıktan sonra bedelli askerlerin eğitim yapacağı askeri birlik açılacağını müjdelemişti.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Binevler benzeri köprülü kavşak yapılacağı sözü vermişti.

Eski devlet hastanesinin 250 yataklı ikinci basamak hastane olarak sağlık hizmeti sunmasında mutabakat sağlandığını deklare etmişti.

Yine Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi’nin kurulumu için ihtiyaç olan PT/CT cihazının temin edileceği sözü aldıklarını ifade etmişti.

Yapılacaklar arasında Adliye Sarayı’na ek bina da vardı.

Ahlatcı’nın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yatırım ve hizmetlerle ilgili verdiği sözler dün gibi hatırımızda. İlerleyen zamanlarda izleyip göreceğiz, verilen sözler somut olarak gerçekleşecek mi yoksa temenniden mi ibaret kalacak?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165