100 milyonluk o tesis bitti

100 milyon liraya mâl olan ve yüzde 99 oranında tamamlanan Katı Atık Tesisi incelendi

24 Nisan 2018 Salı 18:44
100 milyonluk o tesis bitti

Belediye Başkanı Zeki Gül, Çevre Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı sonrasında birlik üyeleri ile birlikte Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

100 milyon liraya mâl olan ve yüzde 99 oranında tamamlanan tesisin tanıtımını yaparak song elen makine ve teçhizat hakkında bilgiler veren Gül, “Çorum, temizlikte marka bir şehir. Biz de Belediye olarak bu imajımızı daha da güçlendiren yatırımlar yapıyoruz.” dedi.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ

Avrupa Birliği himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi, yaklaşık 450 bin nüfusa hizmet verecek şekilde projelendirildi ve 100 milyon liraya mâl oldu. Toplam maliyetin 17 milyon lirasını merkez ve ilçe belediyelerin dahil olduğu Çevre Belediyeler Birliği ödeyecek.

Tesiste düzenleme deposu, transfer istasyonu, atık getirme merkezi, kompost, arıtma, ambalaj atığı ayırma, çöp depolama alanları bulunuyor. 22 ayrı yerleşim yerindeki eski çöpler 6 noktada toplandı. Bu noktalarda çöplerin rehabilitasyonu yapılacak.

AB standartlarında ve son teknolojiye sahip sistemlerle donatılan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde, merkezi SCADA ve haberleşme ağıyla tüm sistem anlık kontrol ediliyor. İlçelerin de dahil olduğu sistemle koku, sinek ve yeraltı sularının kirlenmesi önlenecek.

Son Güncelleme: 24.04.2018 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.