104 aileye ulaştılar

Çorum İHH, sokak kısıtlamasında 104 aile, 550 kişiye gıda kolisi, alışveriş kartı ve hediye paketleri ulaştırdı

29 Aralık 2020 Salı 22:49
104 aileye ulaştılar

Çorum İHH, sokak kısıtlamasında mağdurlara yönelik yardımlarına pandemi kuralları çervesinde devam ediyor.
İHH ekipleri üç araçla geçtiğimiz hafta sonu 104 aileye 210 adet gıda kolisi, alışveriş kartı ve hediye paketleri ulaştırdı. Yardımlardan yaklaşık 550 kişi faydalandı.

Bu hafta çalışmalar Çorum İHH İnsani Yardım Gönüllüleri, Acil Yardım Ekibi, Yetim Birimive Kadın Kolları'ndan oluşan yirmi kişilik bir ekiple koordineli olarak gerçekleştirildi.

Yetimleri ve mağdur aileleri evlerinde ziyaret ederek çocuklara hediye, ailelerine yardım kolisi ve alışveriş kartları dağıtıldı.
Yapılan açıklamada, şu bilgileyer yer verildi; "Çorum İHH kısıtlamanın ve pandeminin devam ettiği sürece sizlerin desteğini yaşlı, yetim, engelli, kronik hasta ve işinden ayrılarak mağdur olmuş, ailelere ulaşmaya devam edecek.

Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde AFAD ile koordineli bir şekilde bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz.

İHH İnsani Yardım Vakfımız; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır.

Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede Türkiye’nin 81 ili dahil olmak üzere, 5 kıtada ve 123 ülkeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Allah emek verenlerden razı olsun, hayırlarımızı kabul etsin."

Son Güncelleme: 30.12.2020 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2020-12-31 10:40:29

Sıkıntılı günlerimizde Çorumlu ihtiyaç sahiplerinin yanında olan ihh'yı kutluyorum.