114 camide temizlik

Çorum Belediyesi 114 ibadethanede Ramazan öncesi temizlik yaptı.

12 Mayıs 2018 Cumartesi 15:25
114 camide temizlik

Çorum Belediyesi tarafından 2 yıl önce başlatılan ibadethanelerde temizlik çalışması bu yıl da aralıksız olarak sürüyor.

Çorum Belediyesi, İl Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği 2 yıl önce başlatılan ibadethanelerde temizlik çalışmaları Ramazan öncesinde hız kazandı. Belediye Başkanı Zeki Gül, yaşam standartlarını yükselten ve sosyal belediyecilikle ilgili çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Birçok alanda olduğu gibi ibadethanelerin de temizliğiyle ilgili hizmetlere önem verdiklerini, belirten Gül, toplam 114 ibadethanenin temizliğinin yapıldığını ve kalan camilerin de temizliğinin devam ettiğini vurguladı.

Başkan Gül: “Yaklaşan mübarek Ramazan ayı öncesinde 83 cami, 12 mescit, 20 Kur’an Kursu ve 1 Cem evi olmak üzere toplam 114 ibadethanemizin temizlik işlemleri yapılıyor. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Allah’ın evi olan camilerimizin pırıl pırıl olması için gayret gösteriyoruz.  İbadethanelerimizi yılda 2 kez temizliyoruz. Camilerimizin halılarının yıkanmasından minberlerin, mihrapların, avizelerin, ayakkabılıkların temizlenmesine kadar tüm temizlik işlemlerini yapılıyor. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde büyük camilerimiz olan Ulu Cami, Azap Ahmet Cami, Abdibey Cami, Kubbeli Cami gibi camilerimize öncelik verdik ve buraların temizliğini gerçekleştirdik. İbadethanelerimizi tertemiz yaparak Ramazan ayına hazırladık. Vatandaşlarımızdan da olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 14.05.2018 00:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.