2.2 milyon hesaplarda

Çorum Belediyesi Ramazan nedeniyle sosyal destek kartı sahiplerinin kartlarına para yatırdı.

15 Nisan 2022 Cuma 17:43
2.2 milyon hesaplarda

Çorum Belediyesi Ramazan ayı boyunca sosyal destek kartı sahiplerinin alışverişlerini rahatça yapabilmeleri amacıyla 2 Milyon 238 Bin TL’yi kart sahiplerinin hesabına yatırdı.

7 bin 413 ihtiyaç sahibinin sosyal destek kartından istifade ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2021 yılında hayata geçirdikleri örnek uygulama ile ihtiyaç sahipleri vatandaşların 81 yerel marketten alışveriş yapma imkânı bulduklarını söyledi. Ramazan ayı boyunca alışveriş yapabilmeleri amacıyla 7 bin 413 kişinin hesabına 300’er TL yatırdıklarını kaydeden Aşgın, “Gönül belediyeciliği çalışmalarımız kapsamında sosyal yardım çalışmalarımızı yılın her günü büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Tek tek gönüllere dokunuyoruz. Sosyal destek kartı uygulamasına başladığımız 2021 yılından beri 8 milyon 316 bin 375 TL ödeme gerçekleştirdik.”dedi.

YEREL ESNAFA DESTEK

Aşgın, sosyal destek kartı uygulamasıyla yerel esnafa da önemli katkılar sağladıklarını vurguladı. Kartların anlaşmalı yerel marketlerde geçerli olduğunu, hatırlatan Aşgın, “Yerel esnafımız kazansız diye sosyal destek kartlarını sadece yerel esnafımıza tanımladık. Şehrimizde bulunan toplam 81 yerel marketten sosyal destek kartı kullanan vatandaşlarımız alışverişlerini yapabiliyor.” diye konuştu.

ESNAF UYGULAMADAN MEMNUN

Sosyal Destek Kartı uygulamasının geçerli olduğu market sahipleri de uygulamadan memnun. Market sahibi Seyfettin Kırcalı sosyal destek kartı uygulamasının önemine dikkat çekerek, “Belediyemiz sosyal destek kart ücretlerini 225 TL’den 300 TL’ye çıkardı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu durumdan çok memnun. Yerel esnaf olarak bizler de memnunuz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine Halil İbrahim bereketi oldu” şeklinde ifade etti.

Sosyal destek kartı limitinin 300 TL’ye çıkarılmasının ihtiyaç sahipleri açısından güzel olduğunu belirten Cemalettin Kırcalı da “Sağ olsun Belediye Başkanımıza ve Belediyemize çok teşekkür ederiz. Küçük esnafımızı da her daim gözetip, destekliyor.” diye konuştu.
Bir diğer esnaf Elvan Arslan da “Belediye Başkanımızın yapmış olduğu Sosyal Destek Kartı uygulamasından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız çok güzel şekilde faydalanıyor. Öncelikle Belediye Başkanımıza bu hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca geçen yıl 175 TL olan sosyal destek kartı, önce 225 TL’ye Ramazan ayı sebebiyle de 300 TL’ye çıkarıldı. Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Aşgın’a ve belediye çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.