3 mutluluk bir arada

Hafızlık merasimi, yatılı Kur'an kurslarının açılışı nedeniyle düzenlenen törende 3 mutluluk bir arada yaşandı

24 Aralık 2022 Cumartesi 14:28
3 mutluluk bir arada

Çorum’da eğitimlerini başarıyla tamamlayan 260 hafız, düzenlenen törenle icazet belgelerini aldı.

Çorum Müftülüğü tarafından bugün düzenlenen hafızlık merasimi, Lalezar Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun açılışı ve 60 yıllık Hıdırlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun temel atma törenleri 260 hafızın icazet töreni ile gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü tarafından Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen hafızlık icazet töreni etkinliğine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, İl Müftüsü Muharrem Biçer ve aileler katıldı. Törende konuşma yapan İl Müftüsü Muharrem Biçer, bugün Çorum’un tarihi günlerinden birisini yaşadığını ifade ederek, “Çorum bugün 260 yıldıza daha kavuşuyor. Çeşitli alanların starları var. Çeşitli starlar var. Yıldızlar var. Bugün de bizimde yıldızlarımız burada. Kuran’ın yıldızlarıyla bir aradayız."dedi.

İl Müftüsü Biçer, bugün bir çok kimse farkına varmasa da Kur'an kursları, hafızlık proje okullarında yetişen hafızlarımız Türkiye yüzyılına adını altın harflerle yazdıracağını belirtti.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, Türk milletinin tarih boyunca ne zaman Kur’an'a sarılmışsa, ne zaman hafızlara sarılmışsa, ne zaman yüce Allah’ın dini İslam ve onun Resulü Peygamber Efendimize sarılmışsa bu milletin başının dik olduğunu, mazlumlara umut olduğunu hatırlatarak, "Ama biz ne zaman tarihimize, Kur’an'a, Allah’a, Resulüne ve davasına sırt dönersek bu millet rezil olmuştur. Şu anda tekrar dünya sahnesine, mazlumların önüne, dünyanın önüne şerefiyle canıyla, sözünün karşılığı olacak şekilde tekrar çıktıysak o zalimlere parmak sallayabiliyorsak, Cumhurbaşkanımız 'siz ancak çocukları öldürmeyi biliyorsunuz' diyebiliyorsa bu milletin, bu hafızlarımızın, devletimizin yeniden millete dönmesi, yeniden davasına dönmesi sayesindedir” ifadelerini kullandı.
Kur’an-ı Kerim hem satırlara yazılmış hem de ezberlenerek zihinlere nakşolduğunu söyleyen Vali Mustafa Çiftçi de, bu şekilde kıyamete kadar bu silsilenin bu şekilde devam edeceğini kaydetti. "Diyanet İşleri Başkanlığında, minberlerde, mihraplarda hafızlara ihtiyacımız var" diyen Vali Çiftçi, “Hayatın her alanında hafızlarımız olsun. Kur’an'ın rahmeti, bereketi, nuru şifası, hayatın her alanını aydınlatsın bereketlendirsin” şeklinde konuştu.

Hafızlardan Allah’ın bir insana verebileceği en büyük şeref ve payeye nail olduklarını akıllarından çıkarmamaları için çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz ise, bir insana bu dünyaya verilmiş en büyük şeref ve nimetin hafızlık olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin bu dünyanın, hafızların da Türkiye’nin umudu olduğunu anlatan Doymaz, “Hafızlarım yolun başınayız. Hafızlığımızı bitirdik. Daha işimiz bitmedi. Hafızlığımızı taçlandıracağız. İmam Hatip Liseleri’nde, İlahiyat Fakülteleri’nde okuyacağız. Bu millet için, bu devlet için gece gündüz demeden dur durak bilmeden gayret göstereceğiz. Çalışacağız. Çünkü Türkiye dünyanın, hafızlarda bu ülkenin umududur. Hafızlar bu ülkenin en büyük umududur” şeklinde konuştu.

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye’nin dört bir yanında 4-6 yaş Kur'an Kurslarında Allah’ın kelamını öğrensin diye, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in örnek hayatı ve ahlakı ile ahlaklansın diye 190 bin çocuğun eğitim gördüğünü" açıklayan Doymaz, “Bugün ülkemizin dört bir yanında hafızlık kurslarında 84 bin evladımız hafızlığını tamamlamak için çaba gösteriyor. Ülke çapında hafızlık belgesi verdiğimiz kişi sayısı 190 bini geçmiş durumda” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan 260 hafıza dualarla icazet belgeleri verildi.

İHA

Son Güncelleme: 24.12.2022 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Almanya simdi bizi kiskanacak 2022-12-25 10:03:48

Ee sonuc ne olacak. Ulkenin her yeri icazet alan hafiz dolu. Napiyoz simdi , uzaya mi cikiyoz, atomu mu parcaliyoz. Hafizlar ne is yapiyor , merak ediyorum. Akp'li belediyelerde kamuda ise girerler, sonra bi yere mudur olurlar. Olay bu kadar. Almanya bu haberi gorunce kiskancliktan oluyodur

Avatar
Ahmet 2022-12-24 18:54:29

Çok güzel. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yalnız dinin sahibi Yüce Yaradandır. Dinimizi herhangi bir zümre ile ilişkilendirmek din adına yapılan en büyük yanlış olur.

Avatar
Vatandaş 2022-12-24 16:32:48

Rabbim sayılarını artırsın. Mutlu oldum.

Avatar
İsa ya cevap 2022-12-24 23:54:23

Sen ileri gitmek istedinde Kuran Kursu mu engel oldu Buralar gönüllü insanların yürekten katkılarıyla imar ve inşa ediliyor

Avatar
Çorumlu 2022-12-25 01:45:22

Hafız kızlarşa hafız oğlanlar bugün gozümü yaşarttı vAllaha. Beyaz beyaz giyinmişler yüzleri gozleri pallak pallak ne sevimlililer la.heç guneşe çıkmadan hep Kuran okumuşlar ellaham. Küccük gobeller bile Kuranı baştan sonuna kadar ezbellemişlerya la.helalolsın vAllaha benim gozlerime bile yaş getirdiler ya.müftüyüde tebrik ediyom. Daire müdülleri işte böyle başarılarınızı gorelim. Masada oturp maaş gunünü beklemen. Gordünmü müftü adamlarıyla 160 hafız çorıma hedaye etti.
Aferim sana müftü müdürüm.nasıl başarılı olduğunu başkalarınada söylede seni önnek alsınlar. Çorumluyuk başaranı alkışlıycan çalışmayanada lafı söylüycenki belki utanırda oda gaza gelir. İyiye iyi kotüye kotü hemşerim. Çalışanınan çalışmayan başka nasıl belli olacak dalmi.hafızlar çok duygulandırdı ya la.an⁰a babaları sevincinden ağlıyolardı.bu hafızlar sayesinde çoruma bu yıl yağmur yağar berket gelir inşAllah

Avatar
İsa Ölçer 2022-12-24 18:01:48

Ülke teknolojide geri kalmış. Bizimkiler kuran kursu açıyor. Ülkeyi kasıtlı olarak geri bırakıyorlar. Meslek lisesinin elektronik bölümünde hala tüplü televizyonlarla eğitim veriliyor.

Avatar
İsa ölçere 2022-12-25 01:05:42

Bu hafızalardan biri kartal Anadolu İmam Hatip lisesini lgs de Türkiye 1.si olarak kazandı şimdi çifr diploma alarak cambridge bursu alarak okuyor yakında iha Sihalarda belki yerli uzay mekiğinde o öğrencimizi görürsünüz ondan sonra eğer ar damarınız utanma duygunuz kaldıysa azıcık utanırsınız

Avatar
Bir Gobel yoktu 2022-12-24 17:38:56

Protokolün tamamı oradaydı chp ve Çorumlu gobel Asc yoktu chp yi anladıkta asc neden gelmediyse?