3 yıldır karanlıkta

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Seki Köyünde, konut olmadığı gerekçesiyle üç yıldır evinin elektriğinin kesik olduğunu belirten 72 yaşındaki Yeter Öztürk, "Borcum yok.

28 Eylül 2013 Cumartesi 17:03
 3 yıldır karanlıkta

Çorum'un 
İskilip ilçesine bağlı Seki Köyünde, konut olmadığı gerekçesiyle üç yıldır evinin elektriğinin kesik olduğunu belirten 72 yaşındaki Yeter Öztürk, "Borcum yok. Yine de elektriğimi açmıyorlar. Bu yaşta karanlıkta yaşıyorum." dedi.

Çorum'un 
İskilip ilçesi Seki köyünde yalnız yaşayan Yeter Öztürk, daha önce samanlık olarak kullanılan tek katlı iki odalı samanlığını eve çevirip oturmaya başladı. Elektriği olan samanlıkta bir süre oturduktan sonra şikayet üzerine Yeter Öztürk'ün elektriği görevlilerce kesildi. Samanlıktan eve dönüştürüldüğü için elektriği kesilen yaşlı kadın üç yıldır karanlıkta yaşamaya başladı. 70 haneli köyde üç yıldır kapalı olan elektriğinin açılması için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Yeter Öztürk, çareyi Başbakan’dan yardım istemekte buldu. Çaresiz kadın, "Benim elektriğimi açsınlar. Başka ülkelerden insanları getirip çadırlar kurduruyorlar, elektrik ve su veriyorlar. Benim elektriğim neden verilmiyor" dedi.

İskilip Kaymakamlığı ve 
Çorum Valiliği'ne başvurup yardım istediğini de belirten  Yeter Öztürk, "Bu yaşımda beni karanlığa mahkum ediyorlar. Ben tek başıma yaşıyorum. Yaşlı halimde çalmadığım kapı kalmadı. Nereye gittiysem kimse bana yardım etmedi. 3 yıldır karanlıktayım. 70 haneli köyde elektriği olmayan tek ev benimki. Yok mu bunun bir çaresi." diye konuştu.

(DHA)






Son Güncelleme: 28.09.2013 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165