350 aileye 3 öğün yemek

Çorum’un İskilip ilçesinde kurulan aşevinden 350 aileye hizmet veriliyor.

06 Nisan 2023 Perşembe 18:52
350 aileye 3 öğün yemek

Çorum’un İskilip ilçesinde kurulan aşevinde, sağlık sorunları sebebiyle yemek yapamayan ihtiyaç sahibi aileler ile ilçeye yerleşen depremzedeler için Ramazan ayında sıcak yemek pişiyor.

İlçede kurulan aşevi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırıyor. İhtiyaç sahiplerini tek tek tespit eden İskilip Belediyesi, belirlenen vatandaşlara yemek yardımında bulunuyor. Aşevine gelemeyen yaşlıların ise hazırlanan yemekler evine götürülüyor. İskilip Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen, Kahramanmaraş merkezli depremlerden de etkilenen vatandaşları da yalnız bırakmadı. Deprem bölgesinden ilçeye gelen depremzede ailelere de aşevinden sıcak yemek veriliyor.

VATANDAŞ DESTEK VERİYOR

Göreve gelir gelmez seçim vaatleri arasında yer alan aşevi projesini hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Sülük, İskilip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın katkıları ile projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Aşevimiz kuruluşundan bugüne kadar hayırseverlerimizin katkısı ve desteğiyle çalışmalarını yürütmektedir. Ayrıca belediyemiz de aşevine destek olmaktadır. Her gün 350 ihtiyaç sahibi ailemize günlük 3 öğün yemek servis ediyoruz. İsteyen aşevinden gelip yemeklerini alabiliyor. Yaşlılık veya sağlık sorunlarından dolayı aşevine gelemeyen insanlarımıza ise yemeklerini evlerine servis ediyoruz. Amacımız insanların hayır duasını almak. Bu konuda İskilip halkının da çok büyük destekleri var. Gerek ayni gerek nakdi yardımlarla aşevimizi destekliyorlar” dedi.

Başkan Sülük, İskilip Belediyesi olarak öğrenciler ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen vatandaşlara da aşevi aracılığıyla sıcak yemek ikramında bulunduklarını sözlerine ekledi.


İHA

Son Güncelleme: 07.04.2023 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-04-07 00:11:36

Allah devletimize zeval vermesin.vesile olanlardan Allah cc.razı olsun.ekmeksiz yaşarım vatansız yaşayamam.

Avatar
Bayatlı 2023-04-06 20:10:47

darısı Bayat a. İskilipin dollasına çökmeye çalışan başkan bakalım yapıyormudur aşevi