465 kişilik mahalle mescidi açıldı

Çorum Belediyesi'nin Baharaevler Manas Parkı karşısında inşa ettiği mahalle mescidi dualarla açıldı

18 Mayıs 2018 Cuma 16:49
465 kişilik mahalle mescidi açıldı

Çorum Belediyesi’nin mahalle mescitlerinden birisi daha ibadete açıldı.

Buharaevler Mahallesi Manas Parkı karşısında yapımı tamamlanan mahalle mescidi Cuma Namazı ile birlikte devreye girdi.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Müftü Ahmet Akın, mahalle muhtarı ve vatandaşların katıldığı açılışta kurdela kesilerek dua edildi.

Mescitlerin toplumsal ve dini hayatımızdaki önemine değinen Belediye Başkanı Zeki Gül, belediyenin mescit projeleri hakkında şu bilgileri verdi; “Mahalle mescitlerimizle ilgili çalışmamız üç etaptan oluşuyor. Mahallelerimizde inşa ettiğimiz çalışmanın ilk etabında Silmkent, Bişkek ve İlhan Gürel caddelerinde olmak üzere inşa ettiğimiz üç mescit yer alıyordu.

Bir diğer etapta ise; Gülabibey Mahallemizde Bağcılar 19. sokakta ve Bağcılar 73. sokakta olmak üzere 2 tane, Ulukavak Mahallesi Çamdeğirmeni Sokakta 1 tane, Ulukavak Mahallesi Tarakçı Sokakta bir tane olmak üzere 4 adet mescit yapıyoruz. 

Üçüncü ve sonuncu etapta ise Karakeçili, Akkent ve Çepni Mahallelerimizde de üç adet mahalle mescidi inşası vardı.  Bunları kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.

Geçtiğimiz günlerde Ilıca Caddesinde inşa ettiğimiz camimizle ilgili bilgileri kamuoyumuzla paylaşmıştık. İnşaatlarını tamamladığımız açılışa hazır hale getirdiğimiz 4 Mahalle Mescidimizi Ramazan ayı içerisinde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız demiştim

465 KİŞİLİK MESCİD

Silimkent, İlhan Gürel Caddesi, Bişkek Camimizin yer aldığı etap, 5 milyon 100 bin TL’lik bir projeydi. Bişkek Camimizin maliyeti ise 1 milyon 908 bin 716 TL. Bişkek Camimiz 1765 metrekare arsa üzerine inşa ettiğimiz bir mescit. 656 metrekare alana oturuyor. Üst katta mahfil katı, imam odası bulunuyor. Zemin katında ise harim kısmı, son cemaat kısmı bulunuyor. Camimiz, 465 kişilik.

Eskiye göre camiler çok daha hayatın içinde kurumlar. Böyle de olmasını arzu ediyoruz. İnşallah bu mescitler bulundukları bölgenin bir nişanesi olacaktır.

Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan korkan kimseler imar eder. Biz de bu ayete mazhar olmak muradıyla mescitlerimizi inşa ettik. Allah bu mabette yapılan ibadetleri, edilen duaları kabul buyursun.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165