50 yıldan fazla beklediler, şimdi oluyor

Çorum'da Yeniyol Mahallesi sakinleri, 50 yıldan fazla bir türlü gerçekleşmeyen mahalle parkına kavuşuyor.

09 Mart 2022 Çarşamba 22:41
50 yıldan fazla beklediler, şimdi oluyor

Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray, mahalle sakinleri, Gazi Paşa Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Yeniyol Mahallesine yapılacak semt parkı için Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Yapılacak park, Yeniyol Mahallesi’nin ilk parkı olacak.

Yeniyol Mahallesi’nde yeşil alan ve park bulunmadığını, Başkan Aşgın’ın talimatıyla Belediye’nin yaptığı çalışma sonrası 50 yıldan daha uzun süredir devam eden park yapım sürecinin fiili olarak başladığını söyleyen Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray, “Seçimden önce mahallemize söz vermiştiniz, çok sağ olun sözünüzü yerinize getirdiniz. Özellikle çocuklarımız için çok güzel bir alan oluşacak. Muhtarlık binasını bu parkın içerisine taşıyacağız. Mahallem adına sizlere çok teşekkür ediyorum başkanım. Allah sizden razı olsun.” diye konuştu.

Yeniyol Mahallesinin en eski mahallelerden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Yeniyol Mahalle Muhtarı Seydi Demiray’ın kendilerine seçim döneminden beri mahallelerine park yapılması talebini ilettiğini, mahallede park yapılacak bir alan olmadığı yaptıkları istimlâk çalışmaları ile uygun bir park yeri oluşturduklarını belirterek ““Muhtarımız yıllardır mahallesine aşkla hizmet eden, gayretine şahit olduğumuz bir ağabeyimiz. Her seferinde mevzu olan 1300 metre kare yer için bizden semt parkı yapmamızı, yavrularımıza vermemizi talep ediyordu. Geçtiğimiz ay bu alanı Belediye Meclisimizde park olarak işaretledik. Sonrasında çizimlerine başladık. En kullanışlı şekilde nasıl tasarlarız diye çalıştık ve ortaya yeşiliyle, oyun guruplarıyla güzel bir park taslağı çıktı. Yeniyol Mahalle  sakinlerine ve tüm Çorum’umuza hayırlı olsun.”dedi.

Ziyarete gelen Gazi Paşa Ortaokulu öğrencileri de mahallelerine yapılacak parkın heyecanını duyduklarını ifade ederek Başkan Aşgın’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 10.03.2022 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kesanli19 2022-03-10 10:42:52

2006 -2008 YILLARI ARASINDA ORAYA ÇOCUK PARK YAPILDI FAKAT NÜFUSLU BİRİ TARAFINDAN İPTAL ETTİRİLDİ.

Avatar
vatandaş 2022-03-10 14:02:07

bu memleketi 50 yılın nerdeyse 30 yılı senin seçildiğin görüş temsil ediyor. İnsan konuşurken biraz düşünmeli sanki bu belediyeyi arkadaş 2019 yılında muhalefet partisinden devraldı. Adama sormazlar mı 30 yıldır niye yapmadınız diye. Laf olsun torba dolsun, ama bunlar alışmış 50 yıl lafına baraj yaparlar memleketin 50 yıllık su sorununu çözdük derler 2 yıl sonra suyumuz bitiyo diye ağıt yakarlar.

Avatar
muhtar 2022-03-11 02:04:28

Ya Allah aşkına insan demeç verirken biraz düşünür. Bu muhtar da ne zaman gitsek yerinde olmaz. ya osmanlı çay ocağında derler ya da yerinde olmaz. ama maşAllah habire poz verir.

Avatar
Çorum 19 2022-03-12 00:30:21

1950 den beri bu ülkeyi kimlerin yönettiği belli sürekli takiye yalan dolan

Avatar
Belediye zenginlere aşkla hizmet etmeye devam... 2022-03-11 10:58:51

Quqa cafe arkasındaki yeşil alan işaretli yerin park yapılması için yıllardır bekliyoruz. Bir gün uyandık ki otopark levhası takmışlar. Apartmanca imza toplayıp dilekçe verinde otopark levhasını söktüler ama hala park yapmadılar. Pusuya yatmış bekliyorlar, bi punduna getirip yeşil alanı gene otopark yapmak istiyorlar ki cadde üstündeki lokanta ve kafelere gelenler arabalarını oraya koysunlar. Lokanta sahiplerine belediye yağ çekmiş olsun. Belediye zenginlere aşkla hizmet etmeye devam ediyor.

Avatar
Emekli 2022-03-11 17:09:10

Mahallenin tek sorunu parktı değilmi bravo sizde gazetecilik yapıyorsunuz