50 yıllık sorun tarih oluyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde uzun yılların kangren haline gelen alt yapı problemi çözülüyor.

09 Mart 2023 Perşembe 15:24
50 yıllık sorun tarih oluyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde uzun yılların kangren haline gelen alt yapı problemi çözülüyor. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, 50 yıldır değişmeyen ve defalarca patlak veren su borularının yenilenmeye başlandığını belirterek, “Söz verdiğimiz gibi altyapıda asbest boruları bitiriyoruz. Artık vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak ve gönül rahatlığıyla çeşmeden su içebilecekler.

Söz vermiştik, Sungurlu’yu bu asbest borulardan kurtaracağız diye, bugün itibariyle ilçemizin içme suyu şebekesini yenilemek üzere Akçakent Mahallemizde ilk kazmayı vuruyoruz. Ya Allah bismillah” dedi.

50 yıldır Sungurlu’nun altyapı sorunu olduğunu ve Sungurlu halkının kanserojen etkisi doğuran asbest borulardan su içmek zorunda kaldığını hatırlatan Şahiner, “50 yıldır bu borulardan hem halkımız su içmek zorunda kalıyordu, hem de verilen suyun %70’i kaçağa gidiyordu. Halkımız artık rahat bir nefes alacak. Vatandaşlarımız artık çeşmeden gönül rahatlığı ile su içebilecekler” dedi.
9 ay gibi kısa bir sürede işin biteceğini söyleyen Başkan Şahiner, “Bu süre zarfında bazı aksaklıklar yaşanacaktır. Yaşanabilecek bu aksaklıklarda, vatandaşlarımızın desteği ve anlayışına ihtiyacımız var. Sungurlu’nun kanayan yarası haline gelen bu sorundan, birlik ve beraberlik içerisinde, hep birlikte kurtulacağız. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve bizleri anlayışla karşılayacaklarını ümit ediyorum.”diye konuştu.

Başkan Şahiner, İller Bankası yetkililerine ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 10.03.2023 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iskilipden 2023-03-09 16:01:10

İskilip'de yıllarca özlemle beklenen TOSYA İSKİLİP YOLU DA İNŞALLAH ÇÖZÜME KAVUŞUR. Temenni ve umut ile İSKİLİP BEKLİYOR

banner165