500 bin dolarlık yardım, o ekip yola çıktı

Kazakaistan’dan 500 bin dolar nakdi yardımla Çorum’a gelen Kazakistan heyeti, bir günlük temasların ardından deprem bölgesine gitti.

18 Şubat 2023 Cumartesi 13:04
500 bin dolarlık yardım, o ekip yola çıktı

Kazakaistan’dan 500 bin dolar nakdi yardımla Çorum’a gelen Kazakistan heyeti bir gün boyunca kentte yaptıkları temasların ardından ihtiyaçları yerinde tespit için deprem bölgesine yola çıktı.

‘CANIMIZLA, MALIMIZLA YANINIZDAYIZ’

Kazakistan’dan Türkiye’de yaşanan deprem acısını paylaşmak ve destek olmak için yola çıkan Kazakistan Saligali Urpak (Salih Nesil) Vakfı Başkanı Kasım Kasabekov, “Öz kardeşlerimizin acısını paylaşmak ve elimizden gelen tüm imkanları seferber etmek için canımızla malımızla kardeşlerimizin yanındayız."dedi.

Türkiye’de yürütecekleri yardım organizasyonu için Çorum’u merkez olarak belirleyen Kazakistan Heyeti, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından karşılandı. Hakimiyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni AK Parti Milletvekili Aday Adayı Erol Taşkan’ın da koordinasyonda yer aldığı planlama çalışmalarının ilki Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın makamında gerçekleştirildi. AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Salih Nesil Vakfı Türkiye Yardım Orgazinazyonu Koordinatörü Timur Nüsüphan ve Kazakistan heyetinin katıldığı toplantıda, ihtiyaçlar ve olası yardım alternatifleri masaya yatırıldı.

Kazakistan eski Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev’in ailesi tarafından kurulan Salih Nesil Vakfı, Nur Sultan Nazarbayev tarafından depremzedeler için bağışlanan 500 bin doları, deprem bölgelerine yardım olarak ulaştıracak.

Bir günlük toplantı zincirinin ardından Kahramanmaraş ve Hatay’da tespit yapmak üzere yola çıkan Kazakistan heyeti, sıcak yemek dağıtımı, çadır, konteyner başta olmak üzere tüm ihtiyaçları yerinde tespit edip, depremzedelere destek sağlayacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL DESTEK

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ü ziyaret eden Kazakistan Salih Nesil Vakfı Başkanı Kasım Kasabekov, özellikle deprem bölgesinden gelerek eğitim gören öğrencilere özel destek sağlamayı istediklerini bildirdi. Kasabekov, öğrencilere desteklerini bir seferle sınırlamayıp, yıl boyu devam ettirmeyi planladıklarını aktardı. Kazakistan heyetini makamında ağırlayan Rektör Öztürk, gösterilen hassasiyet ve samimiyetin gönüllerde yer bulduğunu, her daim Türk Milleti’nin yanında yer alan Kazakistan halkına minnettar olduklarını belirterek, destek ve geçmiş olsun dilekleri için teşekkür etti.

Salih Nesil Vakfı Başkanı Kasım Kasabekov, Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Belediye Başkanı Yardımcısı Turhan Candan başta olmak üzere kendilerini büyük bir muhabbetle bağırlarına basan tüm Çorumlular’a minnettar olduklarını dile getirdiği açıklamasında, “Bizler vakıf olarak yardımımızı direkt olarak nakit şeklinde de gönderebilirdik. Ancak bizler bizzat gelerek bu acı günde kardeşlerimizin yanında yer alarak onların acısını gönül gönüle paylaşalım istedik. En doğru yardımı bizzat kendi ellerimizle yaparak kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi aktarıp, Kazakistan halkının selam ve dualarını iletelim istedik. İnşallah yerinde yapacağımız tespitlerin ardından hızlı bir şekilde ihtiyaçlara cevap verip, tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Afad 2023-02-18 18:11:18

Tüm Türkiye tekyürek kampanyasına reisin emriyle uyarken siz Çorum'un milletvekilleri belediye başkanları olarak neden afada vermeyip kendiniz harcıyorsunuz ahbaptan ne farkınıx var

Avatar
Ceket 2023-02-18 23:32:32

Fotoğraf çekimlerinde bunun kamuoyuyla paylaşılacağını, kamu görevlilerinin de devleti temsil ettiklerini unutmamaları gerekir.

Avatar
Iyi denetlemek lazim 2023-02-18 16:53:47

Aman iyi denetlensin para. Emanet edilen kisiler pek guvenilir degil. Altindan bi yolsuzluk cikmasin. Bunlar dolar gorunce dayanamaz.