59 yıldır deklanşöre basıyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Şakir Kırmızıoğlu, 59 yıldır deklanşöre basıyor.

31 Ocak 2023 Salı 12:12
59 yıldır deklanşöre basıyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Şakir Kırmızıoğlu, ortaokul çağlarında eline aldığı fotoğraf makinesinin deklanşörüne 59 yıldır tutkuyla basıyor.

1946 YILINDA MESLEĞE BAŞLADI

1946 yılında ilçede fotoğrafçılık işine başlayan babası Arif Kırmızıoğlu’nun yanına, 1964 yılında ortaokulu bitirdikten sonra giren ve o günden bu yana 59 yıldır sektörün içerisinde yer alan Şakir Kırmızıoğlu, gelişen teknolojiye ve ilerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdürüyor.

İKİ OĞLU DA FOTOĞRAFÇI

‘Hayatımızı bu işe verdik ve bu işten her şeyimizi kazandık’ diyen Kırmızıoğlu, 3 çocuğu olduğunu ve 2 oğlunun da halen bu mesleği yaptığını ifade etti.

Mesleğe başladığı ilk zamanlarda para kazanma aracı olarak gördüğü fotoğrafçılığın, kısa bir süre sonra aşka dönüştüğünü söyleyen Kırmızıoğlu, fotoğrafçılığa ilk başladığı zamanlarda mesleğini çok önemsemediğini, zaman geçtikçe düşüncelerinin çok farklı boyutlara ulaştığını ifade etti.

FOTOĞRAF HAYATININ MERKEZİ OLDU

Zamanla fotoğrafın hayatının merkezi haline geldiğini anlatan Kırmızıoğlu, "Bir güzelliği yakalayıp tarihe bir belge olarak bırakmak benim için büyük mutluluk. Bunun için fotoğrafçılığa daha farklı bir gözle bakmaya başladım. İşimi yaparken çok zevk alıyorum. Bir mesleği sevmiyorsanız ondan verim alma şansınız yok. Hangi mesleği seçerseniz seçin seveceksiniz. Bu duygu doğrultusunda güzellikleri çekmesini seviyorum.”dedi.

DEDEDEN BABAYA, BABADAN OĞULLARA

Kendisinin de 1992 yılından itibaren dede mesleği fotoğrafçılığı sürdürdüğünü söyleyen Şakir Kırmızıoğlu’nun büyük oğlu Kaan Kırmızıoğlu da, liseyi bitirdikten sonra bu işe başladığını ve 31 yıldır bu sanatı icra ettiğini ifade etti. Şakir Kırmızıoğlu’nun küçük oğlu Hakan Kırmızıoğlu ise 1996 yılında babasının yanında işe başladığını, 27 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü kaydetti.

Son Güncelleme: 31.01.2023 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165