81 ilde kuruldu

81 il emniyetinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu.

27 Ağustos 2020 Perşembe 09:37
81 ilde kuruldu

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla 81 ilin emniyet müdürlükleri bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kuruldu.
Özellikle hayvana yönelik şiddet haberlerinin artmasının ardından gündeme gelen ve İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla 81 ilde kurulan doğa ve hayvan polis göreve başladı.
Çevre ve doğa ile hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele etmesi amacıyla kurulan ekipler, görevleri kapsamında; sahipli hayvanları öldüren veya yaralayan, hayvanları zehirleyen, hayvanları pornografik yayınlarda kullanan ve hayvanları kumar oynamak amacıyla dövüştüren kişilere yönelik işlem yapıyor.
EZİYET ÇEKTİRİLEN HAYVANLAR SAHİBİNDEN ALINACAK
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, hayvanlara eziyet çektiren kişiler ve pitbull, terrier, japanese tosa gibi tehlikeli cins hayvanları besleyen kişiler hakkında da idari işlem yapacak.
Gerekli görülmesi halinde bu kişilere ait hayvanlara, yeniden sahiplendirilmek veya korumaya alınmak üzere el koyulabilecek. Park ve benzeri noktalarda devriye gezen ve ihbarları değerlendiren Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalarda sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları amacıyla kentin çeşitli noktalarına da su ve mama bırakacak.
Kaynak:DHA

Son Güncelleme: 27.08.2020 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-08-27 14:01:25

Sokakta küpesiz köpek olmamalı... son zamanlarda çok fazla doğum yapan köpek görüyorum çevremde..belediye ekipleri takibini yapmıyor ve yakalamak için çaba sarfetmiyorlar...

Avatar
Fikret 2020-08-27 15:21:41

Lütfen Köpeklerin yemeyeceği yemek artıklarını sokaklarımızı kirletecek şekilde koymayalım Hele şu günlerde hijyene daha çok ihtiyacımız var.

Misafir Avatar
Hele hele 2020-08-27 20:19:26 @Fikret

Lütfen özellikle sabahları sokaklara tükürmeyelim hele şu günlerde hijyene daha çok ihtiyacımız var...

Beğenmedim! (0)