Acele kamulaştırma kararı

Koçhisar Barajı İsale Hattı Projesi güzergahında bulunan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

14 Temmuz 2021 Çarşamba 10:16
Acele kamulaştırma kararı

Çorum'un uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar İsale Hattı projesinin hızlandırılması amacıyla proje güzergahında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararı AK Parti Çorum Milletvekili erol Kavuncu ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın duyurdu.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yer alan kararda, “Çorum Koçhisar 2. Merhale İçme Suyu Projesi kapsamındaki Çorum Koçhisar Barajı 2. Kısım İçme Suyu isale Hattı'nın yapımı amacıyla ekli haritada ve listede bulundukları yerler ile ada ve parsel numaraları  ile belirtilen taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununnun 27'inci maddesi gereğince karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

EROL KAVUNCU'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu, Koçhisar İsale Hattı projesinin hızlandırılması amacıyla proje güzergahında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildiğini belirterek,, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararın Resmi Gazete'de yayınlamdığını hatırlattı..
Kavuncu, Çorum Koçhisar Barajı 2. Kısım İçmesuyu İsale Hattı Projesi ile yıllık12,12 milyon metreküp içme ve kullanma suyunun il merkezine iletileceğini ve kentin uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Kavuncu, proje kapsamında 1 adet pompa istasyonu, 1 adet regülasyon deposu, 1 adet 10 bin metreküplük dağıtım deposu ve 52,7 km uzunluğunda çelik borulu terfili isale hattı yapılacağını belirtti.

Projenin önümüzdeki yıl hayata geçirilmesinin planlandığını dile getiren Kavuncu, "Projenin toplam maliyeti 153 milyon 720 TL olup toplam 82 milyon 650 bin TL harcama gerçekleşmiştir. 2021 yılı revize ödeneği 44 milyon 175 bin TL olup, bugüne kadar mevcut ödenek ile uyumlu olacak şekilde 44 milyon 175 bin harcanmış, fiziki gerçekleşme yüzde 52 seviyesinde olmuştur. Koçhisar Barajı'ndan alınacak yıllık 12,12 milyon m su 52,7 kilometre uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Çorum il merkezine içme suyu olarak verilecektir. Yapılan çalışmalar neticesinde; 44 bin metre boru temin edilmiş, 11 adet yatay sondaj imalatı yapılmış ve 31 bin 600 metre boru döşenerek yüzde 52 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2021 yılında tesisin tamamlanması planlanmaktadır" dedi.

ÇORUM SUSUZ KALMASIN DİYE…

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan Koçhisar İsale Hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan süreci hızlandıracak kamulaştırma kararı geldi.

Koçhisar Barajı İsale Hattı Projesi’nde güzergah üzerinde Cumhurbaşkanı Kararı ile kamulaştırma yapılmasına ilişkin bir açıklama da Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan geldi.

Aşgın, Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete’de yayınlanan kamulaştırma kararının metnini paylaşarak, “Koçhisar İsale Hattı Projemizin hızlandırılması amacıyla proje güzergahında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Çorum halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Çorum'umuz susuz kalmasın diye aşkla çalışıyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Koçhisar İsale Hattı Projesi’nin, Çorum’un gelecek yıllarda içme suyu sıkıntısı yaşamaması için hayati öneme sahip bir proje olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çalışmaları belediye olarak çok sıkı takip ediyoruz. Yüklenici firma da burada gerçekten güzel iş çıkartıyor. 53 km uzunluğunda olan hattımızın bugüne kadar 32 km’lik kısmı tamamlandı. İş gerçekleşmesi olarak da yüzde 70’i tamamlandı. Geriye kalan 21 km’lik kısmın bir an önce tamamlanması için kamulaştırma yapılması gerekiyordu. Bu da sürecin uzamasına sebep olacaktı. Koçhisar İsale Hattı için çıkan acil kamulaştırma kararı ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimize yapılan tüm yatırımlarda olduğu gibi burada da tam desteğini gördük. Resmi Gazete’de yayınlanan Koçhisar İshale Hattı için acil kamulaştırma kararı ile süreç daha da hızlanacak ve Eylül ayı sonlarında şehrimiz Koçhisar’dan gelen su ile buluşacak.” Dedi.
Kamulaştırma probleminin Koçhisar’da süreci uzatacakken Cumhurbaşkanı tarafından acil kamulaştırma kararı verilmesinin kritik noktada çok güzel bir karar olduğunu söyleyen Başkan Aşgın, Koçhisar İshale Hattı için çıkartılan acil kamulaştırma kararı için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi. 

Son Güncelleme: 14.07.2021 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 2021-07-14 11:31:54

orada arazisi olan hapı yuttu. benim tarladan yol geçti acele kamulaştırma yapıldı ..hiç itiraz etmediğim halde devlet ne verirse alırım dediğim halde . 3 mahkeme oldu üç buçuk yıl geçti .ortada para yok. Allah kolaylık versin .alın hayrını görün

Avatar
İskilipden 2021-07-14 11:04:06

İskilip Meslek Yüksek Okulu yapılacakmı?
Öğretim dönemi geliyor.
TOSYA İSKİLİP YOLU HAKKINDA NE GELİŞME VAR?

Avatar
Hüseyin 2021-07-15 20:27:36

Şu iskilipli nin yolunu yapın artık