Acılı ailenin tek tesellisi

Muğla'da 2 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından böbrek, karaciğer ve pankreası bağışlanan 19 yaşındaki Ahmet Berger memleketi Çorum'da bugün toprağa verildi.

19 Eylül 2013 Perşembe 15:22
 Acılı ailenin tek tesellisi

Muğla'da 2 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından böbrek, karaciğer ve pankreası bağışlanan 19 yaşındaki Ahmet Berger memleketi Çorum'da bugün toprağa verildi. Acılı aile evlatlarının organlarının başkalarına hayat vermesinin tek tesellileri olduğunu belirtti.

Muğla'nın 
Bodrum İlçesi'nde yaşayan 19 yaşındaki Ahmet Berger, 2 gün önce dayısı Cihan Öz'ün kullandığı otomobil ile bir yakınını havalimanında uğurladıktan sonra dönüş sırasında kaza yaptı. Takla atan otomobilde dayı Öz hafif, Ahmet Berger ağır yaralandı. Ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Berger'in, burada 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, baba 46 yaşındaki Bayram Berger ile görüşerek organ bağışına ikna etti. Bunun üzerine Berger'in 2 böbreği, karaciğer ve pankreası alındı. Kalbi ise bağışlanmadı.

ANNESİ EVDEN ÇIKAMADI

Ahmet'in cenazesi dün 
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan alınarak Osmancık İlçesi Çampınar Köyüne getirildi. Bugün saat 10.00'da Çampınar Köyü Cemevi'nde yapılan törenin ardından Ahmet Berger'in cenazesi helallik alınmak üzere evine getirildi. Burada yakınları sinir krizi geçirirken anne Fatma Berger, güçlükle ayakta durduğu için oğlunu uğurlamaya evden çıkamadı.

Diğer yandan halası Ayşe Gürbüz, kız kardeşi Derman Berger ve diğer akrabaları sinir krizi geçirdi. Baba Bayram Berger ise güçlükle ayakta durdu. Ahmet Berger'in cenazesi Çampınar köyü kabristanlığında toprağa verildi.

HABERLER TAMAMEN UYDURMA

Baba Bayram Berger, oğlunun üniversite sınavlarına hazırlandığını söyleyerek şunları anlattı:

"Ben oğlumu talihsiz bir kazada kaybettim. Canım yanıyor. Acımız çok büyük, bir kızım bir oğlum vardı. Şimdi geriye bir kızım kaldı. Oğlumun hız tutkunu olduğu falan yazılmış, oysa aracı dayısı 
Cihan Öz kullanıyordu. Oğlumun öldüğünü duyduğumda dünyam başıma yıkıldı. Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, yanıma gelerek çocuğumun organlarını bağışlamam yönünde bana bir şeyler anlattılar ve bende orada organ nakli bekleyen insanları gördüğümde onların feryatlarını duyduğumda, içim parçalandı. Ben de 'Oğlumun organlarını toprakta neden çürüteyim, başkaları hayat bulsun' diyerek bağışladım. Organ bekleyen o insanlar sevinsin istedim. Evet doğru tek kalbini bağışlamadık. Bir nedeni yok bunun da. Ayrıca oğlumun da sevdiği kız falan da yok. Birkaç gündür yapılan haberler tamamen uydurma. Beni ve ailemin tek tesellisi oğlumun organlarının başkalarına hayat verecek olması, herkesi organlarını bağışlamaya davet ediyorum."

(DHA)






Son Güncelleme: 19.09.2013 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.