Acısına bir gün dayanabildi

Dün vefat eden 'Ayla' filminin gerçek kahramanı aslen Çorumlu Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği'nin acısına eşi dayanamadı

08 Aralık 2017 Cuma 13:45
Acısına bir gün dayanabildi

Gösterime girdiği her yerde gişe rekorları kıran 'Ayla'nın kahramanı hemşehrimiz Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği de hayatını kaybetti

"Ayla" filminde hikayesi anlatılan aslen Çorumlu Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği, dün vefat etmişti.

Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Eunja Kim'in manevi babası olan ve dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği de vefat etti.

Alınan bilgiye göre, 85 yaşındaki Nimet Dilbirliği, sabah saatlerinde Selimiye Mahallesi'ndeki evinde yaşamını yitirdi.

Bunun üzerine Süleyman Dilbirliği için bugün cuma namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni de ikindi vaktine ertelendi. Süleyman ve Nimet Dilbirliği'nin cenazeleri ikindi vakti toprağa verilecek.

Nimet Dilbirliği ile "Astsubay Süleyman"ın 65 yıllık evli oldukları öğrenildi.

EŞİ DÜN HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 91 yaşındaki Süleyman Dilbirliği, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak dün hayatını kaybetmişti.

Hastaneden yapılan açıklamada, "Solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla hastanemiz yoğun bakım kliniğine 12 Kasım'da yatırılan Dilbirliği, yaklaşık 30 gündür aralıklı organ destek tedavileriyle takip ve tedavi altında tutulmuştur. Ancak hastamızın son bir hafta süresince genel durumunda bozulma görülmüş ve son 24 saat boyunca gelişen organ yetmezliği sonucunda yapılan tüm müdahalelere rağmen gazimiz vefat etmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

SÜLEYMAN DİLBİRLİĞİ KİMDİR?

Astsubay Süleyman Dilbirliği, Birleşmiş Milletler'in çağrısıyla Türkiye, Kore'ye 17 Ekim 1950'de General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişilik bir tugaydaki askerlerden biri olmuştu. Annesi-babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtaran ve çocuğa 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan Süleyman Dilbirliği, Türkiye'e dönmek zorunda kalıp bir daha Ayla'dan haber alamamıştı. Dilbirliği, Ayla'yı bir daha 60 sene sonra görmüştü.

"Ayla" filmine konu olan Dilbirliği'nin bu hikayesi izleyenlerin gönlünü fethetti.

HABERTÜRK

Son Güncelleme: 08.12.2017 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Omer yilmaz 2019-03-22 22:17:56

Filmi izledim bukadar cefakar bir insan nadir bunur yattin yer nurlarla dolsun suleyman amca filmi izledigimde biz turk milleti sadik kahraman merhametli oldugumuzun simgesidir suleymen amca emegi gecen ve canlandiran herkezden tek tek Allah razi olsun

banner165