AFAD paylaştı, işte Çorum’da diri fay hatları

28 Şubat 2023 Salı 14:05
AFAD paylaştı, işte Çorum’da diri fay hatları

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye'nin diri fay hatlarını paylaştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan bilgiye göre, Doğu Anadolu Fay Hattı'nda 4, Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Ege Bölgesi Graben Sistemi üzerinde 6'şar ve diğer faylar üzerinde 8 olmak üzere 24 kentin doğrudan şehir merkezinden aktif fay geçiyor.

Öte yandan 80'den fazla ilçe de direkt aktif fay hatları üzerinde yer alıyor.

Kaynak: Haber7

Son Güncelleme: 28.02.2023 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2023-02-28 15:38:28

Teşekkürler habercim. Deprem faslını lütfen gündemimizden indirme. Daha önceki çağrımı yineliyorum, sivil ve resmi kuruluşlardan en azından aylık deprem önlem çalışmaları raporları alınıp yayınlanmalı.

Avatar
amed 2023-03-01 08:49:05

Çorum'un tamamı 1. derece deprem bölgesi ilan edilmeli ve bina tasarımları bu kritere göre yapılmalı. Çorum'un geleceği buna bağlı. Demirciler ve kalıpçılar denetlenmeli ve onlara da sorumluluk yüklenmeli. Projeye aykırı demir kullanımları mevcut. Kalıplarda pas payı kullanılmıyor. Vibratör çalıştırılmıyor. Projeler uygun ama uygulamada ciddi hatalar mevcut.