Aferin çocuklar size!

İskilip'te lise öğrencileri sokakta yaşayan kediler için yuva yaptı

28 Aralık 2017 Perşembe 15:30
Aferin çocuklar size!

Çorum’un İskilip ilçesinde lise öğrencileri kış mevsiminde sokak kedilerinin soğuktan korunmaları ve yiyecek bulmaları için kulübeler yaptı. 
İngilizce öğretmeni Onur Oğuz’un öncülüğünde hayata geçirilen proje kapsamında Akşemseddin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yaptırılan kedi evleri ilçede belirli bölgelere yerleştirildi.
Kulübelere zarar verilmemesi için "Minicik bir kedi sizin koskoca evinizi yıkmıyorsa siz de onun bu minicik evini yıkmayın lütfen", "Uyuyan küçük bir kedi kusursuz bir güzelliğin ta kendisidir", "Hz. Muhammed'in bir kedisi olduğunu biliyor muydunuz?" yazıları asan öğrenciler belirli aralıklarla kulübeleri ziyaret ederek, hem bakımını yapıyor hem de sokak hayvanlarına yiyecek bırakıyor.


Kedilere kulübe yapmak için ilk önce ilçedeki bir mobilya firması ile görüştüklerini dile getiren Hümeyra Bodur, stokları bittiği için kendilerinin yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Hayvanları korumak, insanların zarar vermemesi için yuvalar yaptıklarını dile getiren Bodur, "Amacımız projenin her yere yayılması. Küçük bir ilçe olduğumuz için adımızı duyurmak istedik. Bazı insanlar hayvanlara zarar veriyor. Sadece kendilerinin canı olduğunu düşünüyorlar. Hayvanlara sevgi gösterilmesini amaçlayan bir proje. Amacımız geniş bir kitleye yaymak. Güzel yorumlar aldık. Bu bizim için gururlandırıcı bir olay" dedi.
Bodur, projenin hayata geçmesinin ardından insanların kendilerini arayarak destek olacaklarını sözlerine ekledi.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165