Afette 500’ün üzerinde ihbar

Çorum'da afet düzeyinde yaşanan kuvvetli yağış sonrasında 500'ün üzerinde ihbar geldi

02 Haziran 2023 Cuma 12:06
Afette 500’ün üzerinde ihbar

Çorum Belediyesi’nin  şehrimizde afet düzeyinde yaşanan kuvvetli yağış sonrasında ortaya koyduğu mücadeleyle başarılı bir sınav verdiği bildirildi.  250 personel, 200 araç ve teçhizatla belediyenin tüm ekipleri vatandaşın yardımına koştu. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, gece saatlerine kadar sahada ekiplerle birlikte çalışmaları koordine etti.

ÇORUM AFETİ YAŞADI

Çorum dün şiddetli yağmur ve dolunun neden olduğu afeti yaşadı. Şehir merkezine yarım saat içerisinde metrekareye 20 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağış ve dolunun etkili olduğu şehrimizin bazı bölgelerinde sel ve su baskınları yaşandı. Tüm ekipleriyle sel ve su baskınlarla mücadele çalışması yapan Çorum Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan gelen yardım çağrılarına da anında müdahale etti.

AŞGIN GECE BOYU KOORDİNE ETTİ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, afetin yaşandığı ilk andan itibaren ekiplerle birlikte sahadaydı. Gece boyunca çalışmaları koordine eden Başkan Aşgın, canla başla çalışan Çorum Belediyesi ekiplerini yalnız bırakmadı. Afet sonrası su baskınlarının yaşandığı evleri de ziyaret eden başkan Aşgın, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başkan Aşgın, “Valiliğimiz, AFAD ve Belediyemiz olarak el birliğiyle bu afetin izlerini de sileceğiz. Hemşehrilerimizin içi bu konuda rahat olsun.” dedi.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Meteoroloji verilerine göre mevsim normallerinin çok üzerinde yağış gerçekleştiğini dile getiren Başkan Aşgın, Çorum'da yarım saat içerisinde metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Şiddetli yağıştan bazı bölgelerin olumsuz etkilendiğini ifade eden Başkan Aşgın, "Şehrimizin muhtelif yerlerinde kısmi sıkıntılar var. Tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz, tüm kritik noktalarda çalışıyoruz. 250 personel ve 200 araç-teçhizatla yağıştan etkilenen bölgelerde tüm imkânları seferber ettik.” dedi.

500’ÜN ÜZERİNDE İHBAR GELDİ

Afet anından itibaren bütün ekiplerin görev başında olduğunu dile getiren Başkan Aşgın, “Özellikle Buharaevler civarında su baskınları yaşandı. Vidanjörlerle, motopomp araçlarla, itfaiye ekiplerimizle vatandaşlarımızın yardımına koştuk. 500’ün üzerinde ihbar geldi. Tüm ihbarları değerlendirdik. Gece ilerleyen saatlere kadar ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalıştı. Tüm birimlerimize teşekkür ediyorum. Selden zarar gören tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden korusun. Çalışmalar tamamlanana kadar ekiplerle birlikte sahadaydık. Bütün imkânlarımızla mağduriyetleri gidermeye çalıştık.” dedi.

EN FAZLA BUHARAEVLER ETKİLENDİ

Afetin en çok etkilediği bölgelerden biri Buharaevler Perşembe Pazarı civarı odu. Bölgede bahçelerde ve zemin katlarda su baskınları yaşandı. Çorum Belediyesi ekipleri gece saatlerine kadar su tahliye çalışmalarına devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-06-02 12:31:40

Küresel iklim değişikliği var, aşırı yağışlar olacak diye bas bas bağırıyor yetkililer yıllardır. Kültür yolu, maketten tarihi eserler, bedesten, şehrin çeşitli yerlerine kalp logoları koymak gibi fantazilerle uğraşmak yerine çoktan bu işle ilgili çalışma yapmış olması gerekiyordu
başkanın. Ama kendisinin önlemi ne oldu? Meteorolojiden uyarı gelince dün gazetelere gönderdiği sel tarih olacak konulu reklam haberi...

Avatar
AdAM 2023-06-02 13:35:30

Alt yapin saglam olmazsa, planlamani Adam gibi yapmazsan olacagi bu yeni yaptigin yollar sinifta kaldi mazgallari duzenli bir sekilde temizletmen gerek ders cikarmak icin yogunyagis mi gerekiyor metrakareye 20 litrede bu hale geldiyse 100 litre yagsa Allah muhafaza corum sele teslim olur insanlar hayatini kaybeder

Avatar
Resital; 2023-06-02 20:51:53

Çorum merkezi; bir avuç yer, üstelik düz bir alana kurulu ve buna rağmen alt yapı için sağlıklı bir planlama yapılmamış.Bir de ahkam keserler, halka hizmet, hakka hizmet diye diye bu hale geldi Çorum.Yöneticiler, doğru söylemese de, doğa daima doğru söyler.

Avatar
Hayır 2023-06-02 14:40:25

Buharaevler Perşembe pazarı civarı her yağmur yağdığında aynı şekilde sıkıntı yaşıyor... Metre kareye şu kadar yağmur yağdı da oldu değil.orasi kot olarak çukurda kalıyor yeterli alt yapı olmadığı için de bu sıkıntı yaşanıyor...Bir kaç sene önce ızgara çalışması yapıldı ama yeterli değil...Belediye elbette sahada elinden geleni yaptı...Ama ilerisi için tedbir alınmazsa Kemal Sunal filmleri gibi tekrar tekrar izleriz...Sizde basın olarak şöyle çalışıldı böyle yapıldı diye bol bol methiyeler dizersiniz diye düşünüyorum

Avatar
Vtndş 2023-06-02 13:04:27

Gülabibey muhtarlık önü 8 KERE KAZDINIZ 9 KERE GENE TIKANDI